Доступність посилання

ТОП новини

У Непалі понад 4 тисячі жертв землетрусу, допомога затримується


Постраждалі від землетрусу в Непалі потребують допомоги
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

У Катманду, як і в інших частинах країни, тисячі людей спали на тротуарах, дорогах і в парках, частина з них – в імпровізованих наметах

У Непалі кількість жертв землетрусу перевищила вже 4 тисячі осіб, багато людей залишається під завалами, доступ до яких ускладнений відсутністю необхідної техніки. Міжнародна допомога почала надходити до країни, але повільно і недостатньо, через пошкоджені комунікації.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Представник міністерства внутрішніх справ Непалу в Катманду повідомив, що число жертв землетрусу манітудою 7,9, що стався в суботу, на вечір 28 квітня перевищив 4 тисячі, понад 8 тисяч людей поранені.

Серія повторних поштовхів завдала серйозної шкоди інфраструктурі. Брак коштів також сильно сповільнив рятувальну операцію в країні з населенням 28 мільйонів, розташованій між Індією і Китаєм.

Міжнародна допомога нарешті почала надходити в країну, але роздача необхідних продуктів людям йде повільно.

Представники ООН, що займаються організацією гуманітарної допомоги в Непалі, виступаючи у вівторок (28 квітня) на прес-конференції в Женеві заявили, що міжнародна спільнота нині змагається з часом, бо в ООН немає ані достовірної оцінки потреб у сільській місцевості за межами Катманду, ані технічного доступу до цих місць. Представник Всесвітньої продовольчої програми Елізабет Бірс заявила, що навіть добратися до постраждалих є величезною проблемою.

«У нас є логістичні проблеми – затори по-перше в аеропорту, але також на дорогах, більшість доріг є непрохідними, тому що ми боїмося подальших зсувів ґрунту та каменепадів, і це є голвною перепоною для автодоставок», – заявила речниця ООН.

Багато людей в Непалі людей знову провели ніч просто неба – їхні будинки або вже зруйновані, або можуть постраждати в результаті поштовхів.

У Катманду, як і в інших частинах країни, тисячі людей спали на тротуарах, дорогах і в парках, частина з них – в імпровізованих наметах.

Лікарні переповнені, води, їжі та електрики не вистачає, що підвищує ризик поширення різних захворювань.

Сотні непальців, розсерджених і приголомшених повільної реакцією влади, намагаються самі дістатися до близьких, похованих під уламками будівель, знищених найпотужнішим землетрусом за 81 рік.

  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG