Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: заяви про блокування бази «Правого сектору» спрямовані на дестабілізацію


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство оборони України заявляє, що інформація про блокування підрозділами Збройних сил бази добровольчого батальйону «Правий сектор» спрямована на підвищення градусу напруги у суспільстві і можуть бути передумовами для збройних провокацій на території України напередодні травневих свят.

Як йдеться в повідомленні відомства, у Дніпропетровській області тривають навчання підрозділів Високомобільних десантних військ Збройних сил України.

«Також повідомляємо, що у ввечері 28 квітня та вранці 29 квітня відбулися телефонні розмови між начальником Генерального штабу — головнокомандувачем Збройних сил України генерал-полковником Віктором Муженком і (керівником «Правого сектору» – ред.) Дмитром Ярошем. Сторони обговорили питання, серед яких було й виконання попередніх домовленостей стосовно взаємодії та інтеграції Добровольчогоукраїнського корпусу у Збройні сили України», – йдеться в повідомленні.

У Міноборони наголосили, що позиція Генерального штабу Збройних сил України «залишається незмінною»: усі збройні формування на території України повинні бути легальними і підпорядковуватися ЗСУ або іншим державним силовим структурам.

Увечері 28 квітня, як заявляє депутат Верховної Ради, очільник «Правого сектору» Дмитро Ярош, «особовим складом 25-ї і 95-ї бригад Збройних сил України було оточено базу 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» у Дніпропетровській області, навколо виставлені блокпости, підтягнута важка техніка».

10 квітня добровольчий український корпус «Правого сектору» заявив про відведення бійців від лінії зіткнення у зоні АТО у зв’язку із підготовкою до входження підрозділів у Збройні сили України.

3 квітня радник президента Юрій Бірюков заявив, що бійці добровольчого корпусу «Правий сектор» переходять на службу за контрактом до 79-ї окремої аеромобільної бригади, що входить до складу Збройних сил України. У «Правому секторі» тоді заявили, що йдеться про кількох бійців.

На цю ж тему:

29.04.2015
«Правий сектор» має стати частиною Збройних сил – радник Порошенка

«Ніхто й ніколи не заперечував важливість добровольців, їхню вражаючу мотивованість і жертовність в ім’я України» – Бірюков далі
XS
SM
MD
LG