Доступність посилання

ТОП новини

Міліція почала розслідувати інцидент з журналістами у селі Лісники на Київщині


Поряд з будинком, який за даними журналістів ЗІК належить родині заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, Київська область, 28 квітня 2015 року
Поряд з будинком, який за даними журналістів ЗІК належить родині заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, Київська область, 28 квітня 2015 року

Міліція розпочала кримінальне провадження за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів в селі Лісники на Київщині, повідомляє прес-служба МВС.

Слідчі Києво-Святошинського райвідділу міліції розслідують інцидент за частиною 1 статті 171 (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та частиною 2 статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

28 квітня у селі Лісники Київської області невідомі напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань «Наші гроші» (телеканал ЗІК).

Журналісти цієї програми готували сюжет про будівництво у лісі будинку, який може належати родині заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. На території земельної ділянки, де зводиться будинок, журналісти зафіксували машину Toyota з державними номерами АА5555АІ, яка належить дружині Сергія Чеботаря – Варварі.

Пізніше до журналістів під’їхав автомобіль марки «Фольксваген» без номерних знаків. З нього вийшли троє чоловіків і силою забрали камеру з відеозаписом, після чого зникли.

Журналісти впізнали в одному з нападників людину, з якою вони спілкувалися раніше і яку вони бачили на території будинку. Журналісти викликали міліцію і повідомили про інцидент.

Після цього заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар заявив, що не має будинку у селі Лісники Київської області.

XS
SM
MD
LG