Доступність посилання

ТОП новини

Заяви про кримінальні провадження проти Ostchem є політичним переслідуванням – Group DF


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

Компанія Group DF вважає заяви про відкриття Міністерством внутрішніх справ кримінального провадження проти холдингу Ostchem і національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» політичним переслідуванням групи і її власника. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Group DF.

«Нинішня надумана голослівна заява про нібито причетність бізнесів Групи до розкрадань державних коштів, погрози заарештувати майно наших підприємств – «Рівноазот», Черкаський «Азот», «Концерн «Стирол» і «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» – це чергова спроба економічного шантажу. Це ще один доказ того, що представники партії «Народний фронт» і прем’єр-міністр системно займаються цькуванням нашого бізнесу», – йдеться у заяві.

У компанії Group DF заявляють, що політики з «Народного фронту» «болісно сприймають критику, що лунає на їхню адресу в медіа Групи («Інтер», «К1», «К2», «НТН», «Мега», «Ентер-Фільм», – ред.) у тому числі, про факти корупції в нинішньому Кабміну, тому бізнес підприємств Групи піддається системному політичному тиску з боку представників «Народного фронту».

У групі компаній Дмитра Фірташа наголошують, що «всі бізнеси групи працюють виключно в правовому полі».

Group DF закликає президента Петра Порошенка прийняти заходи впливу для «припинення репресій щодо групи з боку чиновників від партії «Народний фронт».

Сьогодні під час засідання уряду прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками «Нафтогаз України» і компанією Ostchem, в результаті якої Україні завдано збитків в особливо великих розмірах.

2 квітня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа Ostchem.

XS
SM
MD
LG