Доступність посилання

ТОП новини

Наступний рік стане початком зростання економіки України (огляд преси)


Слід скасувати всі ліцензії, які не стосуються безпеки людини

Експерти і бійці на фронті не мають сумнівів, що окупанти готують прорив. Накопичення російської військової техніки та сил протиповітряної оборони на окупованій частині Донбасу засвідчує, на думку військових аналітиків газети «Україна молода», що проросійські бойовики готуються до наступу після травневих свят на кількох напрямках: орієнтовно поблизу Донецька, Луганська та Маріуполя. Днями Міноборони відзвітувало, що на всіх цих напрямках зведено кілька ліній фортифікаційних споруд та вогневих позицій. Про те, чи цього достатньо для ефективної оборони, йдеться в статті «Маріуполь під прицілом».

Вагомі економічні зміни на краще в Україні можуть відбутися за чотири-п’ять років, переконаний експерт тижневика «Країна». Він наголошує, що для підприємців головне, щоб презумпція невинуватості діяла не на папері, а насправді. Щоб бізнесмен знав: якщо він нічого не порушує, то до нього ніхто не прийде з перевіркою. А в Україні поки що бізнес і держава – сторони, що воюють. Регуляторна політика дає лише 10 відсотків ефективності. Експерт вважає, що слід скасувати всі ліцензії, які не стосуються безпеки людини. Державі потрібно залишити дві функції, які не може виконати хтось інший – розвідку й правосуддя. З рештою впораються бізнес і громадські організації. Комунальні послуги можуть надавати приватні структури, треба тільки врегулювати ціни. Це великі зміни, тому без шокової терапії не обійтися. Ефективність праці в Євросоюзі вдесятеро вища, ніж в Україні. І не тому, що там робітник у 10 разів швидше махає лопатою. А тому, що він не стоїть у чергах за дозволами. У нього немає потреби робити зайві рухи й витрачати час абияк. Заголовок статті – «Цього року сягнемо дна. Наступний стане початком зростання».

«Укргазвидобування почало працювати в плюс» – у статті під таким заголовком «Газета по-українськи» інформує, що найбільша газовидобувна компанія України досі відчуває тиск бізнес-груп та людей із команди екс-президента Віктора Януковича. Вони поширюють негативну інформацію про роботу компанії. Бо зацікавлені отримати контроль над черговим державним підприємством.

Рівень охоплення українських дітей вакцинацією наближається до критичного. Причин такої тривожної, за оцінками медиків, тенденції є одразу кілька: від розгорнутої в суспільстві противакцинальної інформаційної кампанії до банальної відсутності необхідних препаратів у державних медичних закладах. Як забезпечити імунопрофілактику на належному рівні, й хто має це зробити, розповідає газета «Голос України».

«Не піддавшись на вмовляння господаря готелю залишитися ще на одну ніч на курорті Покхара, ми врятували собі життя. Це місто було повністю зруйноване землетрусом», – розповідає відомий спортивний коментатор Валентин Щербачов, який після повернення з Непалу відсвяткував свій другий день народження. Інтерв’ю з ним друкує газета «Факти».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG