Доступність посилання

ТОП новини

Міліція затримала 19 людей на мітингу комуністів у Києві


На комуністичний мітинг прийшли також молодики в масках
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Управління МВС України в Києві повідомляє про затримання 19 молодих людей під час акції біля музею Великої Вітчизняної війни в столиці.

«Станом на 11:20 кілька десятків молодих чоловіків, частина з яких була в балаклавах, намагалися спровокувати бійку з учасниками заходів. Внаслідок оперативного втручання правоохоронців конфліктну ситуацію врегульовано», – повідомляє київська міліція. Затриманих доправили до районного управління міліції для з’ясування обставин і вини кожного в скоєному, додали в міліції.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, спочатку працівники МВС заблокували молодих людей біля входу до парку біля музею. У більшості молодиків були обличчя, закриті масками. В руках – кілька прапорів України і партії «Свобода».

Перед затриманнями один із працівників МВС, який блокував молодикам вхід до музею прокоментував Радіо Свобода, що правоохоронці піклуються про безпеку мітингу.

«Ми правоохоронці, які виконують завдання із охорони правопорядку. Різниця ідеологій», – пояснив він причину можливих провокацій.

Хлопці в масках на камеру спілкувались неохоче, ховали обличчя. Також відмовлялись показувати. Один із молодиків, на вигляд – 16 років, вдягнений у військову форму та чорну маску, яка прикривала нижню частину обличчя прокоментував, що боїться правоохоронців, які потім «будуть його шукати».

«Я прийшов ветеранів вшанувати», – додав він.

За повідомленням міліції, на мітинг, організований комуністами, зібралися близько тисячі людей. Охорону правопорядку забезпечують близько 6,5 тисячі правоохоронців.

Напередодні Комуністична партія України звернулась до КМДА щодо проведення 1 травня на Хрещатику святкування Міжнародного дня солідарності трудящих. Натомість керівництво міліції запропонувало організаторам провести першотравневу акцію в іншому місці, пояснивши тим, що в центрі Києва будуть відбуватись розваги для дітей.

Також 30 квітня Міністерство культури офіційно відмовило Департаменту суспільних комунікацій КМДА у погодженні проведення акції комуністів на території музею 1 травня.

Лідер комуністів Петро Симоненко наполягає, що мітинг відбувається в рамках закону.

XS
SM
MD
LG