Доступність посилання

ТОП новини

Сума позовів «Нафтогазу» до «Газпрому» становить 16 мільярдів доларів – Яценюк


«Нафтогаз» подав до Стокгольмського арбітражу позовні вимоги щодо відшкодування збитків та внесення змін у транзитний контракт із «Газпромом», повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Упродовж півроку після першого звернення до арбітражу щодо транзитного контракту провідні міжнародні експерти та юристи здійснили значний обсяг роботи щоб чітко довести, що транзитний контракт є несправедливим по відношенню до України, і понад 10 мільярдів доларів мають бути виплачені «Нафтогазу» з боку «Газпрому» у якості компенсації збитків», – написав Арсеній Яценюк на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю, 1 квітня.

«Таким чином, загальна сума наших позовів до «Газпрому», по контракту про закупівлю газу та контракту на транзит вже перевищила 16 мільярдів доларів», – наголосив Яценюк.

У жовтні 2014 року компанія «Нафтогаз Україна» звернулася до Стокгольмського арбітражу з вимогою перегляду контракту на транзит газу з російським «Газпромом», а також компенсації у зв’язку з недостатніми обсягами прокачування.

Перед цим «Нафтогаз» подав позов щодо ціни газу на російську компанію «Газпром» до арбітражного суду у Стокгольмі.

XS
SM
MD
LG