Доступність посилання

ТОП новини

Донбас, 1 травня: у штабі АТО заявляють про 29 обстрілів, у «ДНР» – про 54


У штабі АТО заявляють, що упродовж п’ятниці, 1 травня, бойовики на Донбасі 29 разів порушували режим «тиші».

«На Донеччині неподалік населеного пункту Опитне нова доба для українських військ розпочалася з обстрілів із гранатометів і стрілецької зброї. У подальшому злочинці вели стрільбу по опорному пункту із артилерії калібру 122 міліметри, мінометів калібру 120 міліметрів та крупнокаліберних кулеметів. Також ворог обстрілював позиції сил АТО поблизу населених пунктів Піски, Широкине та Майорськ із мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, а неподалік Авдіївки – двічі із артилерії калібру 122 міліметри та крупнокаліберних кулеметів», – зазначив речник штабу АТО Сергій Даниленко.

«У Луганській області злочинці тричі обстріляли із автоматичних гранатометів наші позиції неподалік Щастя. Незаконні збройні формування відкривали вогонь із автоматичних гранатометів, стрілецької зброї, протитанкового ракетного комплексу та кулемету по наших опорних пунктах в районі населених пунктів Сокільники та Трьохізбенка», – додав Даниленко.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти заявляють, що упродовж доби 1 травня українські військові 54 рази обстрілювали їхні позиції.

«Найбільш активному артилерійському і мінометному обстрілу піддалися район Донецького аеропорту і «Вольво-центр». У районі аеропорту зафіксовані обстріли з боку Дослідного з 120 міліметрової артилерійської установки – 19 пострілів, 120 і 82 міліметрових мінометів – 123 постріли», – повідомив Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

(Відео користувача YouTube Министерство информации ДНР)

Про обстріли повідомляють і сепаратисти угруповання «ЛНР».

Як повідомляла Раді Свобода, упродовжсьогоднішньої на Донбасі загинуло 2 українських військових та один сепаратист.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG