Доступність посилання

ТОП новини

Усупереч заборонам, російські «вовки з великої дороги» таки рухаються на Берлін


Учасник «Нічних вовків» на парковці біля меморіального комплексу в Дахау, Німеччина, 4 травня 2015 року
Учасник «Нічних вовків» на парковці біля меморіального комплексу в Дахау, Німеччина, 4 травня 2015 року

До Баварії «Нічні вовки» дісталися ​​«під опікою» автомобілів російського МЗС і Генконсульства

Берлін – Німеччина повідомила, що не дозволить принаймні деяким керівникам російського клубу байкерів «Нічні вовки» відвідати цю країну. Але російські мотоциклісти, чиїм великим прихильником є президент Росії Володимир Путін, все-таки перетнули німецький кордон.

ЗАВАНТАЖИТИ

У мотопробіг, приурочений 70-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні, з наміром проїхати європейськими містами і завершити його 9 травня у Берліні байкери з георгіївськими стрічками вирушили з Москви ще 25 квітня. Кілька країн попередили учасників акції про неможливість в’їзду на їхню територію, серед них була й Німеччина. Як все-таки друзям Путіна вдалося проникнути до цієї країни.

Російські байкери з московського клубу «Нічні вовки», усупереч заборонам і скасуванню віз його керівникам, намагалися «узяти Берлін» з кількох напрямків, що не дуже вдавалося. Кілька мотоциклістів із так званої «берлінської групи» після інциденту на литовському і польському кордонах вирішили дістатися німецької столиці літаком. До Берліна долетіли, але з аеропорту були депортовані в Москву, оскільки їхні візи (у тому числі, керманича «вовків») були скасовані.

Офіційний представник Міністерства внутрішніх справ Мартін Шеффер не повідомив, скільком саме байкерам все-таки вдалося проїхати, але відзначив, що «їх можна перелічити на пальцях однієї руки». Речник федеральної поліції у Потсдамі Томас Могінскі повідомив про спеціальні перевірки, котрі здійснювала поліція.

Російські байкери в Дахау, 4 травня 2015 року
Російські байкери в Дахау, 4 травня 2015 року

«Було здійснено контроль на пункті перетину кордону Австрія-Німеччина. Ми перевіряли подорожуючих, і серед них не було повного складу цієї групи. Тобто федеральна поліція контролює умови в’їзду, і якщо у громадян є усі підстави для перетину кордону, то вони можуть в’їжджати до країни», – зауважив Могінскі.

У Баварію байкери прибули без проблем

Тим часом, інша група байкерів, що рухалась південним маршрутом, перетнувши Австрію, дісталася прикордонного пункту Бад-Райхенгаль, що на території землі Баварія за 50 кілометрів від Мюнхена. Цього разу – з потужною підтримкою російського дипломатичного відомства: мотоциклістів супроводжували два автомобілі з представниками МЗС і Генерального консульства. Поліція зупинила мотоциклістів, але після двогодинної перевірки документів учасникам акції дозволили слідувати далі запланованим маршрутом – у супроводі німецьких поліцейських.

Тож російські байкери невдовзі після перетину німецького кордону відвідали меморіальний комплекс у Дахау, де під час Другої світової війни розташовувався перший і один із найжахливіших концентраційних таборів смерті. Директор Фонду баварських меморіалів, до складу якого входить і Дахау, Карл Фреллер повідомив, що домовився про спільну позицію з директором Дахау.

Вони мають дотримуватися нашого порядку. Це означає: не проводити демонстрацій, не приносити прапорів чи гасел
Карл Фреллер

«Вони мають дотримуватися нашого порядку. Це означає: не проводити демонстрацій, не приносити прапорів чи гасел. Інакше нам доведеться вживати заходів. Тобто ми не робимо різниці між відвідувачами – можуть приходити всі, хто бажає згадати і пом’янути», – заяуважив Фреллер.

Отож, усупереч голосним заявам німецької влади про «загрозу національній безпеці» не тільки Німеччини, а й цілого Європейського Союзу, та намаганням заборонити «Нічним вовкам» в’їзд на територію цієї держави, вони, судячи з усього, дістануться Берліна 9 травня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG