Доступність посилання

ТОП новини

Під обстрілами Донецьк готується до святкування Дня Перемоги та «Дня республіки»


Щовечора стріляють гармати, а в місті тим часом продаються «патріотичні сувеніри» до свят – футболки, прапори, магніти

У Донецьку готуються до параду 9 травня. А щовечора починаються обстріли. Останні два дні приблизно о 22:30-23:00 починала працювати артилерія. Постріли було виразно і голосно чути в центрі міста. У неділю регулярно працювали гармати: серія, перезавантаження, серія.

На сімдесяту річницю Перемоги відбуваються репетиції. Як сказав лідер «ДНР» Олександр Захарченко, навіть обстріли не будуть заважати проведенню параду. Багато місцевих носять георгіївські пов'язки, прикрашено автобуси й навіть деякі машини.

Друге свято, до якої готуються в Донецьку, це 11 травня – «День республіки», тобто річниця так званого референдуму, що відбувся рік тому. В рамках цих події, крім параду, мають відбуватися різні заходи, в тому числі, й концерти на головній площі міста – площі Леніна.

В місті продаються «патріотичні сувеніри» – футболки, прапори, магніти тощо. Все, що потрібно, щоб підготуватися до свят, які наближаються.

Менш святкові настрої панують в магазинах. В «Першому республіканському супермаркеті» (колишні АТБ) в центрі міста на полицях дуже мало продуктів. Відсутні фрукти та овочі. В зелених ящиках немає нічого. «Скучно тут у вас, навіть картоплі немає», – нарікає жінка продавчині. В іншому «Першому республіканському супермаркеті» продуктів набагато більше.

Інший чоловік нарікає на «шалені ціни», хоч супермаркет рекламується як магазин «низьких цін». Продукти коштують в два-три рази дорожче, ніж на території, підконтрольній Києву.

В місті сьогодні можна було помітити декілька зелених «Уралів», але не бойову техніку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG