Доступність посилання

ТОП новини

Фейк ЗМІ Росії: «Шабаш відьом» підтримало Міністерство оборони України


Цим журналісти «засвідчили» те, що «Україна йде стопами третього рейху»

Російські ЗМІ розповіли, начебто Міністерство оборони України підтримало анонсований «молебень за участю екстрасенсів», що мав зібрати близько 2000 магів на Михайлівській площі у Києві. Однак, у Міноборони заперечили свою причетність до події, а так званий «шабаш відьом» так і не набув обіцяних масштабів.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Цими днями російські медіа масово поширювали новину, буцімто Міністерство оборони України та штаб АТО підтримує так званий «Всеукраїнський молебень за участю екстрасенсів України», й іменували це «шабашем відьом». Екстрасенси анонсували масштабну окультну подію і обіцяли зібрати на Михайлівській площі 2000 магів, аби помолитися за мир.

Ось як про акцію розповіли російські ЗМІ:

«Нацистська спадщина предків напрошується як аналогія. Україна йде стопами третього рейху? Йде, ще як іде… семимильними кроками, немов бояться запізнитися. Тільки куди? На Нюрнберзький процес? У четвер 30 числа о четвертій з чвертю 24 сотні магів, відьом і екстрасенсів прийдуть молитися про кінець війни, дуже дивно», – розповіли репортери телеканалу «Россия-24».

Продемонстрували й організатора – екстрасенса Ігоря Ратушного: «Я все своє свідоме і не свідоме життя буду служити силам темряви, сповідувати чаклунський кодекс, кожною хвилиною свого життя я буду підтверджувати рівність темних сил...»

І в продовження цього ж сюжету російський канал підсумував: «Київський шабаш» під наглядом спецслужб шокуюче схожий на невмілу, безглузду, але все ж спробу повторити німецький досвід, зібрати разом всіх, хто вважає себе надлюдиною, і продемонструвати обраність або богообраність України. Країни, де наполегливо насаджують фашизм, де сліпо прославляють нацистських героїв, де глухо цураються здорового глузду, в такій країні про мир і справді, схоже, залишається тільки молиться».

Як виявилось, православна церква заяву чаклунів розцінила не інакше, як провокацію. Монахи, аби уникнути провокацій, ворота монастиря зачинили. А у КМДА телефоном журналістам повідомили, що дозволу на проведення заходу не давали. І «шабаш» виявився «пшиком». Замість обіцяних двох тисяч магів прийшла пара десятків. А організатор «молебню» ще до початку пішов із площі. Пізніше екстрасенси вирушили на Лису гору.

У Міністерстві оборони України прокоментували для Радіо Свобода інформацію про їхню, буцімто, підтримку цього заходу:

«Ми такий захід не планували і в ньому участі не брали, я знаю, що анонсувався цей захід, ми роз’яснювали, що ми в цьому заході участі не беремо», – заявила речник Міноборони України Вікторія Кушнір.


На цю ж тему:

04.05.2015
Російський фейк в українському медіапросторі живе 2-3 години – експерт

«Інформаційні війська» охоплюють мільйонну аудиторію – заступник міністра Артем Біденко далі
30.04.2015
Фейк ЗМІ Росії: Порошенко затвердив символом Перемоги бандерівський прапор

Так інтерпретували слова Порошенка про червоно-чорні кольори далі
29.04.2015
Польський телеканал просить вибачення: Крим – це Україна

У ЗМІ поширили новину, буцімто у Польщі визнали Крим частиною Росії далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG