Доступність посилання

ТОП новини

Золотий батон Януковича зник недаремно (світова преса)


Незважаючи на те, що український парламент проголосував за націоналізацію Межигір’я, територія й надалі належить компанії, близькій до Януковича

Логічним рішенням для Кремля мало б бути оголошення «перемоги над фашистською хунтою Києва», відведення російських військ із території України та звалення відповідальності за окуповану територію на українську владу​, пише політолог Олександр Мотиль. Тим часом, журналісти Wall Street Journal шукають символізм у зникненні «золотого батона» Віктора Януковича. А журналіст Vicе повідомляє про те, що хакери використовували комп’ютерні віруси, щоб збільшити кількість переглядів проросійських відео в інтернеті.

Український Донбас стає великим головним болем для Росії, пише історик і політолог Олександр Мотиль в американському часописі Foreign Policy. Згідно з даними ООН, із близько п’яти мільйонів людей, які проживали у регіоні, два мільйони звідти поїхали. Через те, що більшість із них – це освічені представники середнього класу, вони навряд чи колись повернуться назад, пише Мотиль.

«Через деякий час населення анклаву складатиметься з пенсіонерів, які ледь виживатимуть завдяки власним городам, дітей, які будуть змушені піклуватися про себе на вулицях, перевантажених роботою жінок та відчайдушних чоловіків, які обиратимуть між алкоголізмом і матеріальною компенсацією за бій – і смерть – у сепаратистських лавах», – пише експерт.

Найбільше у цьому випадку програє російський президент Володимир Путін, адже Росія тепер є єдиним економічним джерелом для окупованих територій, зазначає Мотиль.

Отже, логічним рішенням для Кремля мало б бути оголошення «перемоги над фашистською хунтою Києва», відведення російських військ із території України та звалення відповідальності за окуповану територію на українську владу. Однак, для цього Путін мав би відступитися від власної ідеологічної позиції, пише експерт. Україна ж перебуває у найкращій ситуації, отримуючи емоційну підтримку через заяви про те, що ніколи не залишить Донбас напризволяще, у той же час не роблячи нічого, щоб його визволити.

«Все, що потрібно Україні, – це утримувати сепаратистів там, де вони є… Росія ж буде змушена жити з регіоном без майбутнього, який гальмуватиме розвиток російської економіки на десятиліття вперед», – підсумовує Мотиль.

Директор Києво-Могилянської школи журналістики Євген Федченко: «Чому Донбас це НЕ надбання. Професор Мотиль про те, чому той, хто його контролює, насправді, програє (і чому Україні варто його позбутися)

Зникнення золотого батона з резиденції колишнього президента України Віктора Януковича стало символом нездатності країни очистити корумповану державу і повернути величезні суми грошей, які Янукович та його соратники нібито вкрали, пишуть журналісти американської газети Wall Street Journal Джеймс Марсон і Нік Щетко.

Незважаючи на те, що український парламент проголосував за націоналізацію Межигір’я, територія й надалі належить компанії, близькій до Януковича, розповів керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк. Багато об’єктів із маєтку Януковича перейшли до володіння Національного художнього музею, але золотого батона серед них не було. Прокуратура навіть завела справу щодо його зникнення.

Сам же Янукович в одному з інтерв’ю розсміявся, коли його спитали про дорогоцінний об’єкт. «Вперше чую. Можливо, десь він і був, але не в моєму домі», – сказав він.

Wall Street Journal Європа: «Золотий батон зник з маєтку колишнього українського президента Януковича»

Хакери використовували комп’ютерні віруси, щоб збільшити кількість переглядів проросійських відео в інтернеті, пише журналіст американського видання Vice Лоренцо Франческі-Бікерай. Про це у своєму розслідуванні повідомила міжнародна охоронна фірма Trustwave.

Метою цієї операції, згідно з дослідниками, було штучне збільшення популярності відео, щоб вони були більш помітними для відвідувачів сайтів. Жертви отримували вірус після відвідування певної веб-сторінки, яка непомітно встановлювала на їхні комп’ютери шкідливі програми. Потім на прихованому робочому столі вірус змушував комп’ютер програвати певні відео, таким чином збільшуючи кількість їхніх переглядів.

«Дослідники з’ясували, що ці відео мали фейкові перегляди, тому що всі вони мали високу кількість (понад 300000) переглядів, але жодного поширення у соціальних мережах. Крім того, ця велика кількість переглядів мала місце в один і той самий час, згідно зі статистикою відео», – повідомляє журналіст.

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG