Доступність посилання

ТОП новини

Український Іл-76 вилетів з Катманду – журналіст


Іл-76 (ілюстраційне фото)
Іл-76 (ілюстраційне фото)

Літак Іл-76 Міноборони України, який кілька годин очікував дозволу на подання посадки людей в аеропорту Катманду, прийняв пасажирів на борт відлетів, повідомляє український журналіст Богдан Кутєпов, який перебуває у цьому літаку.

«Все, вже тепер нас не має нічого зупинити. Тільки вперед, тільки в… Баку! До Баку 4 години. І там всі вивантажуються. Мінімум на 12 годин», – написав Кутєпов на своїй сторінці у Facebook.

У Баку Іл-76 муситиме зробити технічну зупинку дорогою в Україну для дозаправки і відпочинку екіпажу.

Нараразі офіційних підтверджень цієї інформації немає.

Сьогодні літак Міноборони України Іл-76 прибув до столиці Непалу міста Катманду для евакуації громадян України із постраждалої від землетрусу країни.

За повідомленням МЗС України, у списках на виїзд до України 75 громадян України та 11 іноземців: це громадяни Грузії, Польщі, Франції та Росії.

Громадянин України, який отримав травму (перелом ноги), перевезений до однієї з лікарень Катманду, лікарі заборонили його транспортувати, поінформувала Ващенко.

Напередодні у Міністерстві оборони України повідомили, що літак Іл-76, який вилетів для евакуації українців з Непалу і поламався у Нью-Делі, відремонтували і тепер він готовий до вильоту у Катманду. Сьогодні вдень екіпаж отримав дозвіл на здійснення польоту.

Внаслідок землетрусу в Непалі 25 квітня загинули понад сім тисяч людей.

XS
SM
MD
LG