Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: інформаційна війна, яку веде Росія, дуже ефективна


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт

Інформаційна війна, яку веде Росія, дуже ефективна, наголошує посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт.

Так він прокоментував результати невеликого опитування, яке здійснили кореспонденти Радіо Свобода на вулицях окупованого Луганська: всі респонденти звинувачували США у «втручанні в Україні» чи в «розпалюванні війни».

«Хочу наголосити: це штучно влаштована війна, люди на Донбасі стали ціллю агресивної кампанії пропаганди й дезінформації», – сказав Пайєтт в інтерв’ю програмі Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

«Це нагадує мені події, що відбувалися приблизно рік тому, коли сепаратисти тільки починали захоплювати адміністративні будівлі в Донецьку. І скрізь перед барикадами вони понавивішували великі транспаранти з написами: «Ми маємо захищатися від НАТО!» Це ж безумство. Бо ж, звичайно, ніякого НАТО там не було», – додав посол.

Посол пригадує, як минулого тижня побував у Вінниці й зустрівся зі студентами Донецького національного університету, які тепер вчаться в цьому місті «у вигнанні». «Багато з них запитували, чому США не роблять більше, щоб вчинити тиск на Росію, щоб змусити її припинити переправляти озброєння (на схід України) – а Росія це робить – і танки, і ракети, і системи протиповітряної оборони, які покажуть там на парадах», – розповів Джеффрі Пайєтт про зустріч зі студентами з Донбасу.

Повністю інтерв’ю дивіться на сайті Радіо Свобода у вівторок, 12 травня, о 18.30.

XS
SM
MD
LG