Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Росія сама продукує абсолютний фашизм (огляд преси)


Росія не має морального права говорити про перемогу над фашизмом у Другій світовій війні

Доки у Мінську знову домовляються про виконання мирних угод, на Донбасі розгортаються нові бойові дії. Як пише газета «Україна молода», бойовики постійно підвищують інтенсивність вогню, обстрілюючи позиції української армії із заборонених видів озброєння. За даними групи «Інформаційний спротив», атакуючи українські позиції в районі аеропорту Донецька (поблизу Опитного і Пісків), бойовики використовують не лише важку бронетехніку, а й артилерійські установки «Гвоздика» і «Акація». Активізувалися й диверсійно-розвідувальні групи бойовиків, утім, усі їхні спроби просочитися в тактичні тили українських військ не увінчалися успіхом. Докладніше про ситуацію на Донбасі видання розповідає в статті «Який парад без «Гвоздик» та «Акацій»?».

Як українці мають ставитися до дат 8-9 травня з огляду на події 70-річної давнини і «декомунізаційний пакет», нещодавно ухвалений українським парламентом? Про це розмірковують експерти газети «День». Вони нагадують, що ці дати – данина примиренню, а не якесь свято. Тим паче, що Україна не може святкувати перемогу спільно з Росією, яка воює проти неї, яка відправила вже 25 «гумконвоїв» на Донбас, регулярно постачає зброю, військових, офіцерів, які керують боями проти України. Експерт наголошує, що сьогодні Росія сама продукує абсолютний фашизм і не має морального права говорити про перемогу над фашизмом у Другій світовій війні. Дивлячись на результати тієї війни, виглядає так, що перемогу в ній здобули німці, а не Радянський Союз. І це стає зрозумілим, коли порівнювати політичний, економічний та адміністративний устрій у Німеччині та Росії сьогоднішнього дня. Німецький народ позбувся тоталітарного нацистського ярма, а російський народ досі не звільнився від більшовицького.

Українські військові в зоні бойових дій зіштовхнулись з новою проблемою, констатує газета «Сегодня». Четверта хвиля мобілізації уже завершилась, п’ята черга стартувала ще 10 квітня, але солдат, які перебувають на передовій уже більше року, не поспішають замінювати новобранцями і відпускати додому на заслужений «дембель». Багато бійців побоюється, що їх можуть звільнити з роботи, адже їхні робочі місця заброньовані лише на рік. Утім, юристи запевнюють – на це роботодавці не мають права.

Минув місяць, як в Україні вступив у дію новий Закон «Про забезпечення права на справедливий суд», який мав би стати першим етапом у реформуванні судової системи та очистці суддівського корпусу. Газета «Україна молода» аналізує – які нововведення передбачає новий Закон і чи вдасться таки звільнити корумпованих суддів і позбутися політичного впливу на суди. Видання пише, що для того, щоб провести справжні реформи у судовій системі, потрібно вносити зміни до Конституції. Тому і новий Закон із часом доведеться змінювати. Однак у змінах до Основного закону не зацікавлені судді, які були за режиму Януковича, і нинішня політична верхівка держави. Чому – видання пояснює у публікації «Мантії заплямовані, але не люстровані».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG