Доступність посилання

ТОП новини

Найєм: Фірташ збрехав під присягою в австрійському суді


Бізнесмен Дмитро Фірташ
Бізнесмен Дмитро Фірташ

Міський голова Києва Віталій Кличко стверджує, що не має жодних зобов’язань перед бізнесменом Дмитром Фірташем і не підписував з ним жодних документів. Також Кличко заперечує фінансування Фірташем або афілійованими з ним структурами своєї політичної діяльності або політичної партії УДАР. Про це йдеться у відповіді мера Києва на запит Мустафи Найєма, яку депутат Верховної Ради поширив на своїй сторінці у Facebook.

«Фактично це означає, що під час суду у Відні Дмитро Фірташ збрехав під присягою. І якщо я правильно все розумію, цей факт може значно ускладнити перебування бізнесмена в Австрії. За моєю інформацією, найближчим часом підрозділ по кримінальних справах Департаменту юстиції США оскаржить рішення Вищого земельного суду Відня про відмову в екстрадиції Дмитра Фірташа», – ідеться в коментарі Найєма.

На думку депутата, відповідь Віталія Кличка матиме важливе значення під час розгляду апеляції на попереднє рішення суду.

30 квітня суд в Австрії відхилив прохання США про екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа, якого у Вашингтоні звинувачують у корупції. Але Сполучені Штати мають право оскаржити рішення суду, яке наразі ще не набуло чинності.

XS
SM
MD
LG