Доступність посилання

ТОП новини

Земан підтримує «гібридну війну» Росії проти України – заява громадських організацій Чехії


Володимир Путін і Мілош Земан під час зустрічі у Кремлі, 9 травня 2015 року
Володимир Путін і Мілош Земан під час зустрічі у Кремлі, 9 травня 2015 року

Чеські громадські організації виступили з заявою, в якій звертають увагу на підтримку «гібридної війни» Росії проти України президентом Чехії Мілошем Земаном під час його візиту до Москви.

Останні висловлювання чеського президента «можна сприймати як інформаційну підтримку гібридної війни Путіна», мовиться в заяві. Минуло року в Україні вибухнула не громадянська війна, як про це говорить Земан, а «міжнародний гібридний конфлікт, який викликала Росія анексією Криму, направленням фахівців і зброї на Донбас і не в останню чергу також провокаційною пропагандою», наголошують автори документа.

Безперестанною брехнею російському народові про «громадянську війну» ці гібридні атаки Росії підтримує і Мілош Земан – «президент, який має захищати цінності й інтереси демократичної Чеської Республіки», мовиться в заяві чеських громадських активістів.

Так само прем’єр Чехії Богуслав Соботка вважає, що ще завчасно говорити про вступ Росії до Європейського союзу у 20-річній перспективі, як про це в Москві заявив Мілош Земан. «Гадаю, що в нас є більш актуальні завдання, і стосуються вони розширення Євросоюзу за рахунок країн, які з ЄС мають підписану угоду про асоціацію», – наголосив чеський прем’єр.

Проти візиту Земана до Москви протестувала днями у Празі група чеських активістів. В руках вони тримали плакати із закликами «Їдь до свого пана і не вертайся, Земане!», «Путін – фюрер, тюремник, окупант, убивця!». Сам Мілош Земан у коментарі Радіо Свобода назвав активістів, які проводжали його з плакатами, «людьми з низьким інтелектом».

XS
SM
MD
LG