Доступність посилання

ТОП новини

Доповідь Нємцова: під Дебальцевом загинули 70 російських десантників


Знищений танк Т-72 на дорозі поблизу села Логвинове неподалік Дебальцева
Знищений танк Т-72 на дорозі поблизу села Логвинове неподалік Дебальцева

У боях під Дебальцевом на Донеччині в січні-лютому 2015 року загинули 70 російських десантників, з яких не менше 17 є жителями обласного центру Іваново – про це повідомляє російське інформагентство РБК з посиланням на доповідь «Путін. Війна», яку підготували колеги убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова на підставі зібраних ним матеріалів.

У доповіді йдеться про те, що солдатів, які вирушали на Донбас, звільняли з армії і видавали за добровольців. Міністерство оборони Росії, повідомляють автори доповіді з посиланням на зібрані свідчення, обіцяло, попри звільнення, платити компенсації за смерть і каліцтва. Однак, стверджується в доповіді, ця обіцянка виконана не була.

Також у доповіді зазначено, що з російського бюджету на війну на сході України за десять місяців було витрачено близько 53 мільярдів рублів.

Доповідь «Путін. Війна» планують офіційно представити у вівторок, 12 травня. Вона вже надрукована першим накладом у три тисячі примірників.

Опозиціонер Ілля Яшин із примірником виданої доповіді
Опозиціонер Ілля Яшин із примірником виданої доповіді

Як повідомив Радіо Свобода опозиціонер Ілля Яшин, який координував завершення доповіді Бориса Нємцова, під час обшуку на квартирі вбитого політика зникло чимало матеріалів, і їх довелося відновлювати. При цьому люди, з якими говорив Нємцов і з якими вдалося зв’язатися колегам, стали відмовлятися підтверджувати надану ними Нємцову інформацію. Як сказав Яшин, убивство Нємцова змусило тих, із ким він спілкувався, стати значно обережнішими.

XS
SM
MD
LG