Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада має намір дозволити іноземцям воювати на боці України


Добровольці з Росії серед бійців Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» на Донбасі. Травень 2015 рік
Добровольці з Росії серед бійців Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» на Донбасі. Травень 2015 рік

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект щодо проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства.

За проект закону проголосували 257 народних депутатів за 226 необхідних.

Документ передбачає внесення змін, якими передбачається регламентувати вступ на військову службу і її проходження іноземцями та особами без громадянства за контрактом на посадах рядового – старшинського складу в Збройних силах України та інших військових формуваннях.

Автори законопроекту зазначають, що після початку формування добровольчих батальйонів у зону АТО почали самостійно прибувати іноземці з військовим досвідом.

«Частина з них, попри відсутність на те правових підстав, брали та беруть участь у бойових діях. Практика участі іноземців у бойових діях на боці України суперечить нормам закону», – мовиться у пояснювальній записці до закону.

Відповідно до чинного законодавства, Збройні сили України та інші військові формування комплектуються військовослужбовцями лише шляхом призову громадян України на військову службу та прийняття громадян України на військову службу за контрактом.

XS
SM
MD
LG