Доступність посилання

ТОП новини

Москаль: сепаратисти вимикають електрику, ми перекриємо воду


Геннадій Москаль (архівне фото)
Геннадій Москаль (архівне фото)

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що у Станиці Луганській та ближніх селах зникло світло – рубильник вимкнули на окупованому боці. Зараз у райцентрі та прилеглих селах немає не тільки електроенергії, але й центрального водопостачання та мобільного зв’язку.

Він нагадав, що Станично-Луганський район єдиний, який отримує електроенергію з Росії через окуповану територію, і за неї Україна вчасно платить. Енергопостачання здійснюється по резервній лінії відтоді, як бойовики перебили основну. На прохання пояснити, чому зникло світло, на окупованому боці пояснили, що робиться якийсь ремонт, а коли його закінчать, невідомо, повідомив Москаль.

«Тому якщо з того боку проти нас розв’язують комунальну війну, у нас не залишиться іншого виходу, як повністю перекрити подачу води на окуповані території», – попередив він.

Москаль нагадав, що 90 відсотків води, видобутої на контрольованій Україною території Луганщини, постачається на окуповану територію, в тому числі в Луганськ. «І не отримуємо за цю воду ні копійки, зате зазнаємо величезних збитків, які обраховуються сотнями мільйонів гривень на рік», – додав він.

Частина Луганської області, як і сусідньої Донецької, нині окупована проросійськими сепаратистами за підтримки російських військ. Проти них ведеться, за офіційним визначенням, антитерористична операція. Президент Петро Порошенко говорить про Вітчизняну війну українського народу.

XS
SM
MD
LG