Доступність посилання

ТОП новини

Заступник міністра економіки працює як волонтер через відсутність підпису Яценюка – «Самопоміч»


Саша Боровик
Саша Боровик

Перший заступник міністра економіки Саша Боровик, німецький юрист, який прийняв українське громадянство, два місяці працює в міністерстві на волонтерських засадах, оскільки рішення міністра економіки Айвараса Абромавичуса про його призначення досі не підписав прем’єр Арсеній Яценюк. Про це заявляють депутати від фракції об’єднання «Самопоміч» Олена Сотник, Ярослав Маркевич та Олексій Скрипник.

Депутати зазначили, що таке безвідповідальне ставлення до кадрових питань знижує ефективність роботи відомства, відповідального за розвиток економіки.

«Те, що вже півроку міністр працює без першого заступника, є інституціональною прогалиною. Пан Боровик є висококваліфікованою людиною з гарвардською освітою і досвідом роботи у компаніях із річним оборотом у понад один мільярд доларів. Він приїхав з-за кордону, щоб застосовувати свої знання та управлінські вміння на користь України. Чому уряд розкидається такими кадрами – незрозуміло», – зазначила Олена Сотник.

У «Самопомочі» звернули увагу, що це не поодинокий випадок через затримку призначення.

«Досі всупереч коаліційній угоді не призначено першого віце-прем’єра з питань оборони. Тож в умовах війни у нас немає людини, відповідальної за розробку зброї і військово-промисловий комплекс», – наголосив Олексій Скрипник.

Депутати закликали главу Кабінету міністрів негайно виправити ці прогалини у кадровій політиці.

Офіційної відповіді Кабміну наразі немає. Неофіційно в уряді кажуть, що Боровик нині перебуває на випробувальному терміні.

XS
SM
MD
LG