Доступність посилання

ТОП новини

Неготовність до наступу агресора має розцінюватись як саботаж (огляд преси)


Не пробачать люди і відсутності на передових українських позиціях достатньої кількості вітчизняних протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П»

Україна має кардинально змінити площину перемовин і вийти з мінських переговорів, наголошує «Газета по-українськи». Заявити, що території є тимчасово окупованими, і держава не претендує на повернення їх. Так розв’яже собі руки для активнішої оборонної кампанії. Щоб українські військові не стояли як мішені для бойовиків, а могли завдавати упереджувальні удари по місцях їх скупчення. Але без просування в глиб території, яку контролюють «ЛНР» та «ДНР». Тоді у Москви не буде шансів нав’язати Києву невигідні політичні домовленості. Також така позиція переконає світ, що Україна – миролюбна держава, яка захищається. Це дало б можливість заморозити ситуацію за межами України. Адже Москва намагається заморозити протистояння в межах саме України.

Неготовність до нового наступу агресора має розцінюватись як саботаж і зрада національних інтересів, наголошує «Газета по-українськи». Видання пише, якщо українське військо знову буде «заскочене зненацька», якщо не продемонструє у протистоянні з російським агресором бойової готовності, це буде останньою поразкою нинішньої влади. Не пробачать люди і відсутності на передових українських позиціях достатньої кількості вітчизняних протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П», коли на державу посуне російська броньована армада. Як не розуміють того, що за період війни жодного разу не застосовувалися для стрільби з бронетранспортерів ані танковий «Комбат», ані «Бар’єри», ані інше ефективне кероване озброєння українського виробництва. Ганьбою впаде на можновладців і відступ бодай на крок перед кількома десятками тисяч путінських «чоловічків» української 230-тисячної заново створеної армії з її майже 100-тисячною тиловою обслугою, 35-тисячною когортою професіоналів СБУ, 30-тисячною Національною гвардією і 250-тисячним резервом, який становлять співробітники МВС. Тож Генеральний штаб на день «Х» повинен мати тричі вивірені плани й карти відсічі з наступними переможними контрударами, а військові підрозділи мають бути готові зустріти ворога вогнем – і не зі старої, часом трофейної зброї, і пересуватися прифронтовими дорогами не волонтерськими машинами. За іншого розкладу це має розцінюватися як саботаж і зрада національних інтересів із відповідними наслідками для генералітету і керівників держави, наголошує видання.

Хоча на в Україні криза, але не всі представники українського бізнесу зазнають збитків. За твердженням експертів газети «Сегодня», незважаючи на падіння доходів населення, девальвацію гривні і згортання обсягів виробництва, є сектори економіки, які в цілому відчувають себе непогано. У список «везунчиків» увійшли аграрії, фармацевти, приладобудівники, програмісти. Непогані шанси відновити докризові позиції – у туризму та готельного бізнесу.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG