Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ЛНР»: українські військові захопили сепаратистів, а не російських солдатів


Проросійські бойовики на Донбасі (архівне фото)
Проросійські бойовики на Донбасі (архівне фото)

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що особи, затримані українськими бійцями біля Щастя на Луганщині, є службовцями «народної міліції республіки». Про це у неділю сказав Сергій Козлов, який називає себе «першим заступником командувача народної міліції «ЛНР».

«Вчора близько 13:00, перетнувши лінію розмежування, річку Сіверський Донець, поблизу населеного пункту Щастя диверсійно-розвідувальна група противника скоїла напад на спостережний пункт окремого розвідувального батальйону народної міліції», – заявив Козлов.

Він також назвав прізвища затриманих, за його словами, службовців «народної міліції» – Євген Єрофеєв і Олександр Александров. Представник сепаратистів заявив, що обидва вступили до лав «народної міліції» добровільно кілька місяців тому.

Раніше у штабі АТО підтвердили інформацію про затримання біля Щастя двох російських військовослужбовців. Пізніше медик батальйону «Айдар» Григорій Максимець написав у своєму «Фейсбуці», що імена затриманих – Євген Єрофеєв і Олександр Александров, обидва є кадровими російськими військовими з Тольятті, й оприлюднив їхні фото.

У неділю у мережі також з’явилося відео з зізнаннями одного з затриманих, який підтвердив, що служить у російській армії. Він також розповів, що разом зі своєю бригадою перебуває у зоні АТО на сході України з березня цього року.

XS
SM
MD
LG