Доступність посилання

ТОП новини

Звіт Єврокомісії ще цього року відкриє шлях до безвізового режиму – Клімкін


Павло Клімкін ©Shutterstock
Павло Клімкін ©Shutterstock

В Євросоюзі пролунала дуже позитивна оцінка українських реформ, необхідних для переходу до безвізового режиму. Про це у Брюсселі заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, по завершенні консультацій із комісаром ЄС із питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітрісом Аврамопулосом.

«Оцінка наших реформ є однозначно позитивною і головне те, що у Єврокомісії є довіра до нас у тому, що ми зможемо повністю завершити всі реформи цього року. Таким чином, ще цього року буде отриманий звіт Єврокомісії про повномасштабне завершення другої фази реформ і, відповідно, відкриє шлях до безвізового режиму для України», – зауважив Клімкін після зустрічі у форматі «Україна-Група друзів України в ЄС» на рівні голів зовнішньополітичних відомств держав Євросоюзу.

Голова українського зовнішньополітичного відомства додає, що у Єврокомісії також пройшло обговорення широкого кола питань, «починаючи від всеосяжного впровадження спільного з ЄС прикордонного та митного контролю і завершуючи питаннями дотримання візового режиму ЄС щодо Криму».

«Щодо підтримки України, продовження тиску на Росію для деескалації і стабілізації ситуації на Донбасі й повномасштабної реалізації Мінських домовленостей від держав-друзів України ми отримали дуже потужні сигнали», – додав Клімкін.

Напередодні у Єврокомісії заявили, що ані Україна, ані Грузія не отримають безвізовий режим з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Ризі наприкінці цього місяця.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін сьогодні у Брюсселі представлятиме Україну на тристоронніх консультаціях Україна-ЄС-РФ на рівні міністрів щодо імплементації Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

XS
SM
MD
LG