Доступність посилання

ТОП новини

Сенатор, який закликав озброїти Україну, хоче бути президентом США


Ліндсі Ґрем
Ліндсі Ґрем

Законодавець-республіканець Ліндсі Ґрем неодноразово виступав з закликами до президента Обами надати Україні зброю для захисту від агресії з боку Росії

Американський сенатор, який закликав озброїти Україну, змагатиметься за президентське крісло.

Сенатор Ліндсі Ґрем, відомий своєю жорсткою позицією в питаннях зовнішньої політики, оголосив про намір вступити в боротьбу за посаду президента США на наступних виборах, які пройдуть в листопаді 2016 році.

Ґрем, який представляє у верхній палаті Конгресу США штат Південна Кароліна, сказав в інтерв'ю програмі телеканалу CBS This Morning, що офіційну заяву про вступ у передвиборчі перегони він зробить 1 червня в своєму рідному місті.

Відповідаючи на запитання, чому він розглядає таку можливість, сенатор-республіканець відповів, що вирішив вступити в боротьбу, тому що світ розвалюється на частини і він був би найкращим головнокомандувачем.

Ліндсі Ґрем відомий своєю гострою критикою зовнішньої політики президента Барака Обами, зокрема, на Близькому Сході. Він також неодноразово виступав з закликами до американського президента надати Україні зброю для захисту від агресії з боку Росії.

На його думку, американські війська повинні бути спрямовані в Ірак і Сирію для боротьби з «Ісламським державою» з метою запобігання терористичним актам у Сполучених Штатах.

Ґрем відомий своєю послідовною і безкомпромісною підтримкою Ізраїлю.

Про свої наміри поборотися за президентське крісло, крім Ґрема, вже оголосили троє інших сенаторів-представників Республіканської партії – Марко Рубіо з Флориди, Тед Круз з Техасу і Ренд Пол з Кентуккі. За кандидатуру від республіканців на президентських виборах також змагаються колишній губернатор штату Арканзас Майк Гакабі, та політичні діячі Бен Карсон і Карлі Фіоріна.

Поки що серед демократів, які прагнуть бути президентом США, – екс-держсекретар Гілларі Клінтон та губернатор штату Вермонт Бернард Сандерс.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG