Доступність посилання

ТОП новини

Кремль обіцяє «заходи у відповідь» в разі розміщення ПРО в Україні


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі заявляють, що будуть вдаватися до «заходів у відповідь» у разі, якщо Україна розмістить на своїй території елементи системи протиракетної оборони.

«Якщо мається на увазі, що Україна планує розмістити на своїй території елементи американської системи протиракетної оборони, то, звичайно, це можна сприймати тільки негативно. Бо це становитиме загрозу для Російської Федерації», – сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов не виключив, що Україна розпочне консультації щодо розміщення компонентів системи протиракетної оборони на своїй території. В інтерв’ю «Укрінформу» Турчинов пояснив це необхідністю протидіяти можливій ядерній загрозі з боку Росії.

За словами Турчинова, Росія продовжує розгортати на території окупованого Криму додаткові наступальні системи озброєнь і веде активну роботу з розміщення на півострові ядерної зброї і засобів доставки ядерних зарядів.

Раніше влада Росії заявляла, що Москва має право розміщувати ядерну зброю в Криму, бо це тепер «частина Росії».

Москва анексувала український Крим у березні минулого року.

Росія є одним із підписантів 5 грудня 1994 року Будапештського меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Договір також підписали Велика Британія і США.

XS
SM
MD
LG