Доступність посилання

ТОП новини

В Україні офіційно запрацював офіс бізнес-омбудсмана


Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета
Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета

Від сьогодні українські підприємці можуть подати скаргу бізнес-омбудсману на орган державної влади, підконтрольну державі компанію чи чиновника в разі порушення законних прав.

Цим бізнес-омбудсманом став двічі міністр фінансів Литви і колишній єврокомісар Альгірдас Шемета.

«Рада омбудсмана готова приймати скарги бізнесу на роботу органів державної влади, підконтрольні компанії і чиновників. На основі цих скарг ми будем готувати рекомендації державним органам, що треба виправити, що треба зробити, щоб бізнес-клімат в Україні покращився і щоб інвестори інвестували у цю країну», – презентував роботу офісу він.

Скаргу може подати будь-яка фізична чи юридична особа, яка займається підприємницькою діяльністю в Україні онлайн через сайт.

Штат Ради бізнес-омбудсмана складається з 15 осіб. Заступниками Альгірдаса Шемета обрані Тетяна Коротка і Ярослав Григорчук. Фінансуватись структура буде виключно за рахунок міжнародних донорів.

Восени в уряді повідомили про намір запровадити інститут бізнес-омбудсмена. Повідомлялось, що рада бізнес-омбудсмена створюється для забезпечення прозорості діяльності органів державної влади, сприяння зниженню рівня корупції та попередження недобросовісної (нечесної) поведінки до суб’єктів господарювання, які займаються підприємництвом в Україні.

Орган також створено з метою поліпшення здійснення підприємницької діяльності та підвищення ефективності боротьби з корупцією.

XS
SM
MD
LG