Доступність посилання

ТОП новини

Кількість переселенців у модульних містечках Дніпропетровщини зростає вп’ятеро – ОДА


Кількість переселенців із Донбасу, які живуть у модульних містечках на Дніпропетровщині, зросла більш як у 5 разів, повідомив в. о. першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман під час візиту до модульного містечка у Дніпропетровську.

За його даними, ще два місяці тому загалом у всіх 5 модульних містечках Дніпропетровщини, зведених коштом уряду Німеччини, жило лише 150 людей. Наразі їхня кількість зросла до 836.

За словами посадовця, збільшення числа охочих поселитися відбулось завдяки зниженню цін на проживання у цих будиночках до 150 гривень (раніше було від 800 до 500 гривень із людини на місяць, залежно від міста), решту витрат узяли на себе місцеві бюджети.

Як повідомив керівник Центру для переселенців «Допомога Дніпра» Владислав Макаров, модульне містечко у Дніпропетровську розраховане на більш як 400 людей, однак наразі мешкає тут лише трохи більше за 250. За його словами, найближчим часом заселити сюди зможуть вже не більше 10–15 сімей переїжджих із Донбасу.

«Це пов’язано з тим, що кімната розрахована на 5 осіб, але якщо туди в’їжджає родина з 4 людей, то, звісно, одне місце залишається незакритим. Враховуючи цей фактор, ресурси цього модульного містечка фактично вичерпані. Натомість є змога селити людей у модульних містечках Нікополя та Кривого Рогу», – сказав Макаров.

Водночас, за даними Дніпропетровської облдержадміністрації, німецька сторона нині розглядає можливість покращити умови проживання в модульних містечках, адже мешканці почали скаржитись на задуху. Упродовж тижня представники німецького товариства GIZ оглянуть всі модульні містечка Дніпропетровщини, щоб виявити недоліки. Як варіант захисту від сонця, зокрема, розглядається можливість створення над модулями навісів з тканини.

XS
SM
MD
LG