Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримують журналістів біля військової частини, з якої були затримані в Україні військові


Тимур Олевський, архівне фото
Тимур Олевський, архівне фото

У Росії телеканал «Дождь» повідомив про затримання його кореспондента Тимура Олевського в місті Тольятті біля військової частини, в якій, за повідомленнями, служили затримані в бою в Україні російські військовослужбовці.

Сам Тимур Олевський також написав у твітері, що разом із ним затримали і знімальну групу українського телеканалу «Інтер» і журналістку з Франції.

Як повідомляє телеканал, військові з частини відібрали в журналіста документи й наразі не повернули їх. Його повезли у відділок поліції для пояснень.

За словами військових, кореспондент фільмував на камеру режимний об’єкт. Журналіст запевняє, що нічого не знімав, а просто був поруч.

Про свою службу у 3-й бригаді спеціального призначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії, яка розташована в місті Тольятті, повідомили самі затримані на сході України росіяни, капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров. За їхніми словами, вони далі перебувають на дійсній російській військовій службі і нічого не знають про своє звільнення, про яке стверджують у Росії.

У Москві Міністерство оборони раніше визнало, що двоє росіян дісно були військовослужбовцями, але, як мовилося в заяві міністерства, «на час їхнього затримання в Україні 17 травня» вже перестали ними бути. Тим часом росіян затримали 16 травня, лише відомо про це стало наступного дня. Також на російському телебаченні дружина одного з затриманих і батько іншого стверджували, що військові звільнилися зі служби ще у грудні минулого року.

XS
SM
MD
LG