Доступність посилання

ТОП новини

У Лисичанську затримали двох білорусів, які йшли воювати за «ЛНР» − Москаль


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

На блокпосту при виїзді з Лисичанська затримали двох громадян Білорусі – 37-річного та 34-річного мешканців Брестської області, які намагалися пробратися на окуповану територію й воювати на боці бойовиків. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

«Один із них колишній десантник, другий хоч і не служив у армії, але перебуває в резерві на військовому обліку в своїй країні. Білоруси нелегально перейшли державний кордон України у Волинській області, а потім через Шацьк, Ковель, Київ та Харків дісталися Луганщини. Спочатку пояснювали, що хочуть потрапити в окупований Перевальск начебто до родичів, але потім зізналися, що насправді їхали воювати на боці «ЛНР», − зазначається у повідомленні.

За словами Москаля, «білоруси хотіли воювати не з ідеологічних міркувань за якийсь там «русскій мір», а щоб заробити гроші».

«Розраховували отримувати щомісяця по кілька тисяч доларів, хоча таких грошей там і близько не платять. Те, що доведеться стріляти в українців, для них, очевидно, було несуттєво», − наголосив керівник Луганської області.

Москаль повідомив, що «зараз із затриманими працюють спецслужби, а найближчим часом «заробітчан» скоріше за все видворять на батьківщину, хай із ними розбираються білоруські силові структури».

Раніше у неділю прес-центр АТО також повідомляв, що з вечора суботи і впродовж неділі на луганському напрямку незаконні збройні формування з артилерії, гранатометів, мінометів та великокаліберних кулеметів стріляли по Станиці Луганській, Щастю, Жовтому. Сепаратисти відповідають, що то українська сторона 36 разів за минулу добу порушувала режим припинення вогню.

XS
SM
MD
LG