Доступність посилання

ТОП новини

В Антикорупційному бюро відкидають можливість зловживань при голосуванні за Раду громадського контролю


Артем Ситник, директор Антикорупційного бюро
Артем Ситник, директор Антикорупційного бюро

У Національному антикорупційному бюро спростовують звинувачення активістів у можливості зловживань при голосуванні за представників у Раду громадського контролю при Антикорупційному бюро.

«Кожен голос є унікальним… Ми бачимо, яку кількість з однієїIP-адреси голосують. Ми будемо враховувати один голос», – повідомили Радіо Свобода у Національному антикорупційному бюро.

Сьогодні громадські активісти вказали на непрофесійну організацію голосування за представників у Раду громадського контролю при Антикорупційному бюро – активісти вказують на можливість голосувати за кандидатів фактично необмежену кількість разів.

«Це неприпустимо, коли ключовий антикорупційний орган України не в змозі захистити від підробок навіть елементарне он-лайн голосування. Це свідчить або про непрофесіоналізм людей, які проводять голосування, або про їх бажання провести в Раду своїх людей», – заявив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що 26 травня будуть проведені вибори членів Ради громадського контролю. За його словами, рада громадського контролю складатиметься з 15 осіб. Їх обиратимуть громадяни 26 травня з 07:00 до 19:00 шляхом інтернет-голосування на сайті Національного антикорупційного бюро.

14 жовтня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національного антикорупційного бюро. Бюро є державним правоохоронним органом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, а також запобігання вчиненню нових. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами та становлять загрозу національній безпеці.

XS
SM
MD
LG