Доступність посилання

ТОП новини

Захід має захистити українську владу від звинувачень в антисемітизмі – радник Керрі


Менора, єврейський релігійний атрибут (ілюстраційне фото)
Менора, єврейський релігійний атрибут (ілюстраційне фото)

Керівники західних держав мають стати на захист української влади щодо безпідставних звинувачень в антисемітизмі, вважає спеціальний радник державного секретаря США з питань Голокосту Стюарт Айзенштат.

На його думку, хоча проблема антисемітизму існує всюди, але безпідставні звинувачення у ньому стали зброєю, яку використовує Росія для дискредитації «модерного і прогресивного українського уряду».

«Це вживається Росією як підлий прийом проти дуже модерного і прогресивного українського уряду. Тому дуже важливо, щоб американський уряд та уряди інших країн чітко заявили, що це брехня і фабрикація. Якими б не були суперечки між Росією та Україною, Росія не повинна намагатися сформувати опозицію такими брехливими звинуваченнями. Так, звичайно, антисемітизм в Україні існує, так, як він існує в інших країнах, і в Україні є антисемітські партії, але український уряд не є антисемітським у жодному випадку, і його позиція щодо антисемітизму є дуже сильною», – сказав спеціальний радник державного секретаря з питань Голокосту Стюарт Айзенштат в інтерв’ю Радіо Свобода під час конференції у Празі.

Конференція присвячена проблемам жертв нацизму та Голокосту під назвою «Жити гідно», в якій брали участь близько 30 країн, проходила у Празі 26-27 травня.

XS
SM
MD
LG