Доступність посилання

ТОП новини

НАТО підтримуватиме цілісність усіх європейських держав – Столтенберґ


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляє, що альянс підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність усіх європейських держав.

«Москва декларує свою військову потужність, викликає агресивний націоналізм, заявляє про право розповсюджувати свою волю на сусідів і захоплювати території», – сказав Столтенбенґ у середу, 27 травня, під час виступу у Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні, говорячи про агресію Росії щодо України.

Єнс Столтенбенґ додав, що НАТО працює над забезпеченням стабільності і незалежності Грузії, Молдови та України.

«Ці країни не є буферними зонами. Вони є незалежними та суверенними державами. Вони мають право обирати свій власний шлях і ми маємо допомогти їм у цьому», – наголосив генсекретар НАТО.

26 травня президент США Барак Обама спільно з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом закликали Росію виконувати Мінські угоди. Також керівник альянсу та американський лідер вкотре наголосили, що Москва має вивести свої війська з України.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG