Доступність посилання

ТОП новини

В «Азові» запідозрили МВС у «зливі» секретних даних сепаратистам


В «Азові» підозрюють, що інформацію сепаратистам «злили» у МВС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

Сепаратиський сайт опублікував список особистих даних 644 добровольців

Еміра Інзик

База даних бійців батальйону «Азов» нещодавно з’явилася в мережі Інтернет. Сепаратистський сайт опублікував список особистих даних 644 добровольців. Бійці підозрюють, що сепаратисти отримали інформацію прямо у Міністерстві внутрішніх справ.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Список, що містить особисті дані шестисот сорока чотирьох бійців АТО з полку «Азов», а саме прізвище, ім’я, по-батькові, звання, серія та номер паспорта, ідентифікаційний номер та інші дані розмістив сайт «Доброволець», який нещодавно поповнив низку сепаратистських в мережі Інтернет.

Бійці зізнаються, що самі не знали точних даних своїх побратимів, усі були з позивними, інформацію приховували навіть у полку, аби зайвий раз не наражатись на небезпеку.

«Всі добровольчі батальйони, окрім «Правого сектора» і ще декількох підрозділів, тою чи іншою мірою були комусь підпорядковані. Безпосередньо батальйон «Азов» підпорядкований головному управлінню УМВС у місті Києві. Наскільки я розумію, це повинна була бути закрита інформація, але не дивлячись на те, що ми вже рік воюємо, складається таке враження, що люди, які беруть активну участь, стають як кістка в горлі», – говорить колишній боєць полку «Азов» з позивним «Паровоз».

Штабні «щурі»

У «Азові» підозрюють, що інформацію сепаратистам «злив» хтось з Міністерства внутрішніх справ.

«На жаль, у Міністерстві внутрішніх справ не відбулося люстрації. На цій середній ланці залишилися люди, які в тій чи іншій мірі допомагають нашому ворогу внутрішньому й зовнішньому. Внутрішній – це сепаратисти, зовнішній – Росія. Відповідно, на цій середній ланці залишилися штабні «криси», які сидять в київських кабінетах», – ділиться думкою боєць полку «Азов» Анатолій Ханко.

На думку бійців, їхню особисту інформацію поширюють, щоб знищити патріотичний дух і бажання захищати Батьківщину.

«На будь-яку людину можна впливати різними методами і способами. Наші діти, наша родина – це завжди вразливе місце, і в цей бік може хто завгодно здійснювати тиск, шантаж, будь-що, зважаючи на ту агентурну мережу, яка є по всій країні, і в Полтаві зокрема. Багато відставних військових, які відверто підтримують Росію, і навіть деякі працівники Міністерства внутрішніх справ щиро бажають, щоб сюди прийшли росіяни. Не всі, звісно, але є такі люди і цього достатньо, щоб отримувати саме такого роду інформацію, особливо, якщо посада дозволяє отримувати такі дані», – ділиться думкою колишній боєць «Азова» Андрій Бугрій.

Як реагує СБУ?

«Співробітниками Служби безпеки України постійно здійснюється робота щодо виявлення осіб, які причетні до розголошення відомостей, що становлять державну таємницю. Тобто, це розкриття відомостей про добровольчі батальйони, чисельність військовослужбовців та їх перебування у зоні АТО. Виконується робота, проводяться перевірки, встановлюються особи, які розміщують цю інформацію», – прокоментував ситуацію керівник прес-центру СБУ в Полтавській області Олексій Скрильник.

Тим часом на сайті «Доброволець» з’явилося повідомлення, що окрім повних списків бійців полку «Азов», вони готують інформацію про людину, яка і надала ці списки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG