Доступність посилання

ТОП новини

США залишать санкції проти Росії і чекають того ж від ЄС – віце-президент США


Віце-президент США Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден

«Якщо дозволити Кремлю встановити свій контроль на сході України, це лише роздмухає полум’я його амбіцій»

Своєю агресією в Україні Росія змінила не лише вигляд Європи, але й змусила Захід змінити свою політику щодо Росії. Сьогодні Європа має відповісти на агресію, треба позбутися залежності від газу та збільшити витрати на оборону, а дебати про надання захисної зброї Україні необхідно продовжити. Заявив, виступаючи у аналітичному центрі Брукінгс у Вашингтоні віце-президент США Джозеф Байден.

Він наголосив, що практично щодня розмовляє з українськими високопосадовцями і закликав їх імплементувати реформи. Поки реформи будуть тривати, США будуть допомагати Україні, сказав віце-президент США. А за умови подолання корупції та проведення реформ, на думку Байдена, Україна одного дня зможе стати прикладом для росіян.

«Це не віддалений конфлікт між двома сусідами. Те, що відбувається в Україні – набагато більше. Йдеться про права країн на кордонах Європи обирати своє власне майбутнє, йдеться про майбутнє НАТО, колективної безпеки, нашої єдності, нашої сили стримувати агресію. Йдеться про майбутнє самої Росії. Якщо дозволити Кремлю встановити свій контроль на сході України, це лише роздмухає полум’я його амбіцій. І повірте мені, допомагати Україні протистояти українській агресії – критично важливо для запобігання подальших агресій», – сказав Джозеф Байден.

За його словами, санкції США проти Росії мають і будуть лишатися «допоки мінські угоди не будуть виконані повністю». Такого ж кроку від зустрічі у червні очікує Джозеф Байден і від лідерів ЄС.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG