Доступність посилання

ТОП новини

«Інтер» і «Вести» становлять загрозу національній безпеці (огляд преси)


Контрольний пакет акцій «Інтера» міг бути придбаний за кредити російських банків і він досі лишається інструментом політичного впливу – експерти

Телеканал «Інтер» і газета «Вести» становлять загрозу національній безпеці, пише «Газета по-українськи». Експерти видання наголошують, що контрольний пакет акцій «Інтера» міг бути придбаний за кредити російських банків і він досі лишається інструментом політичного впливу. Треба позбавляти подібні телеканали ліцензії. Те саме – з газетою «Вести», переконані експерти. А на майбутнє потрібно відкрити джерела надходження коштів і прізвища власників усіх засобів масової інформації.

Які сценарії розвитку подій можливі на Донбасі? Їх експерти «Газети по-українськи» нарахували чотири. Перший – затяжний конфлікт із локальними бойовими діями. Вони переконані, що масштабного наступу далі в Україну не буде. Бо немає чим це робити і Росія не має економічного потенціалу для обслуговування нових територій. Другий сценарій – Луганська і Донецька області отримають особливий статус – цього вимагатиме Путін. Щоб Київ фінансував ці території. Наполягатиме, щоб мінські домовленості ухвалили як законодавчий акт. Це неприйнятний для Києва варіант. Бо він дозволить усім злочинцям уникнути відповідальності за їхні дії. Якщо у «ДНР» і «ЛНР» пройдуть місцеві вибори, тамтешні органи влади легально можуть очолити бойовики. Тоді вони захочуть балотуватися до Верховної Ради. Найкращий для України варіант – ухвалити закон про окуповані території України. Ввести військово-цивільні адміністрації. Ними мають керувати люди типу Геннадія Москаля. Запровадити комендантський час. Донбас повинен стати прикордонною смугою. Серед можливих сценаріїв – заморожування конфлікту на Донбасі на невизначений час і наступ Росії з бойовиками в бік Маріуполя. Останній варіант експерти також вважають малоймовірним.

Минув майже рік, як Петро Порошенко заанонсував намір подати позов до міжнародного суду ООН із приводу анексії Криму, проте справа так і не зрушила з місця, констатує газета «Україна молода». МЗС України розраховує допрацювати цей позов до кінця 2015-го. На той час із моменту захоплення Росією українського півострова пройде без малого два роки. Щоб звернутися до Міжнародного суду в Гаазі, Україна мусить ратифікувати Римський статут, щоб звернутися до суду ООН – написати позов. Ані перше, ані друге наразі не зроблене, обурюється видання. Заголовок статті «Тихо їдеш – далі від Криму будеш».

Вперше в історії футбольного клубу «Дніпро» і вдруге в новітній історії країни українці билися в фіналі Ліги Європи. «Дніпро» отримав срібну медаль і 2,5 мільйони євро призових. Казковий результат, констатує тижневик «Новое время». Щоб зробити цю казку реальністю власник клубу Ігор Коломойський використовував три ключові інструменти: гроші, великі гроші і дуже великі гроші.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG