Доступність посилання

ТОП новини

Розслідування МВС підтвердило дані про нерухомість та дорогі авто Єршова


Єршов подав у відставку після того, як інформація про його статки та розкішний стиль життя набула широкого суспільного розголосу

Попередні результати службового розслідування, яке проводить Міністерство внутрішніх справ щодо екс-керівника департаменту ДАІ України Олександра Єршова, підтверджує розслідування журналістів програми «Схеми» Радіо Свобода та Першого суспільного про те, що родина Єршова володіє земельною ділянкою в Києві і 4 елітними позашляховиками. Крім того, 3-поверховий будинок на їхній земельній ділянці знаходиться «в стадії оформлення правовласності», згідно з листом МВС, надісланому програмі «Схеми».

Журналісти також з’ясували, що цей будинок у Солом’янському районі столиці був збудований 8 років тому, а його власники не зверталися з проханням про отримання поштової адреси, як повідомили працівники районної адміністрації.

Юристи говорять, що такий невизначений статус будівлі дозволяє не записувати будинок в декларацію та уникати сплати податків, а також оплачувати комунальні тарифи за низькими розцінками.

Згідно з попередніми результатами внутрішнього розслідування, яке почалося після відставки Олександра Єршова 19 травня, на колишнього головного даівця України та його дружину зареєстрована Toyota Land Cruiser 200. На старшу доньку зареєстрований Lexus RX 350 та Porsche Cayenne, а на меншу Land Rover Rang Rover Evoque. Єршов також володіє мотоциклом Suzuki Skywave.

Єршов подав у відставку після того, як інформація про його статки та розкішний стиль життя набула широкого суспільного розголосу.

Водночас, відповідно до декларації за 2013 рік, поданої Олександром Єршовим, його родина має лише 1 автомобіль, на що програма «Схеми» і звернула увагу у своєму розслідуванні. За минулий рік очільник ДАІ декларацію надати відмовився. (Ані ДАІ ані Міністерство внутрішніх справ не надіслало декларації очільників ДАІ журналістам вже після звільнення з посади головного даівця України).

Також у декларації Єршова не було зазначено ані земельної ділянки ані триповерхового будинку. Попередні результати службового розслідування міліції спираються на свідчення Олександра Єршова, що «будинок знаходиться в стадії оформлення права власності». Тобто йому ще не присвоєна адреса.

Після розслідування «Схем», у якому було розказано про триповерховий будинок, очільник державтоінспекції Олександр Єршов зателефонував журналістам Радіо Свобода. На запитання, чому Єршов не вніс в декларацію свій будинок, він пояснив, що будинок не має поштової адреси, але дружина йому про це не розповіла.

«Перше, враховуючи те, що я в місті Києві не перебував і дружина мені не сказала, що цей будинок оформлений, чи ця ділянка оформлена. Це перше. Тому що, я Вам сказав, що два роки я був у Чернігові і два роки у Харкові. Це перше питання. Друге питання – що подавати в декларацію, якщо немає відповідної адреси? Ви можете мені відповісти чи ні?» – говорить Єршов.

Водночас, в управлінні будівництва Соломянської райдержадміністрації журналістам розповіли, що власники земельної ділянки по вулиці Виноградній в Києві, де мешкає колишній даівець, не зверталися з проханням про отримання поштової адреси

«Ні, ще не зверталися до нас і адресу ми їм не присвоювали. Адреса присвоюється, коли власник будинку до нас звертається. До нас ще ніхто не звертався», – повідомила співробітниця райдержадміністрації.

Історія віртуальної карти «Ґуґл мепс» за адресою будинку родини Єршових, демонструє, що вже у 2007 році, тобто 8 років тому, будинок був збудований, також уже була прибудинкова територія та паркан. Водночас, землю родина отримала роком пізніше, за рішенням Київради.

Юрист Віталій Богданов розповів, що для чиновників добудований, але не оформлений будинок означає, що відповідно до чинного законодавства, вони не зобов’язані вносити його до своєї декларації про доходи.

Більше того, це дає можливість уникати, наприклад сплати податку на нерухомість та оплачувати комунальні послуги за іншими тарифами.

Радник міністра Авакова Іван Варченко розповів, що службове розслідування щодо звільненого Олександра Єршова триватиме 1 місяць. Його результатом має стати або наявність кримінального подання або його відсутність чи інші дисциплінарні стягнення.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, в інтерв’ю liga.net 28 травня сказав, що жалкує через звільнення Єршова.

«Звільнивши більшість керівних кадрів в ДАІ, я позбувся тепер і людини, якій хоч якось довіряв у цій системі, людини, яка розуміла, як вона функціонує. А мені був важливий такий кадр», – сказав міністр. Видання також пише, що Єршов ще й досі офіційно працює в міністерстві, в кадровому резерві, та очікує на нове призначення.

На цю ж тему:

19.05.2015
Красиве життя головного даїшника (розслідування)

Родина голови ДАІ веде розкішний стиль життя, володіє елітним автопарком, а доньки за півроку побували на відпочинку в десяти країнах світу – «Схеми» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG