Доступність посилання

ТОП новини

Крим просто так не повернеш – Навальний


Російський опозиційний політик Олексій Навальний
Російський опозиційний політик Олексій Навальний

Олексій Навальний розповів Радіо Свобода про перспективи опозиції, ставлення до анексії Криму і скандалу в ФІФА

Москва – Проблема Криму повинна вирішуватися передусім через проведення референдуму, якого там не було, заявляє один з лідерів російської опозиції Олексій Навальний. Він вважає, що події в Україні і, зокрема, анексія Криму принесли Росії велику шкоду. Про це Навальний сказав в інтерв’ю російським службам Радіо Свобода і Голосу Америки​.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Розмова з Олексієм Навальним почалася з теми осінніх регіональних виборів, а точніше перспектив опозиції. Втім, Олексій Навальний, кажучи про російські реалії, говорив, що сьогодні про них неможливо говорити поза контекстом подій на сході України і анексії Криму.

Раніше позиція Навального з приводу Криму викликала неоднозначну реакцію.

«Що стосується Криму, моя позиція абсолютно чітка. Захоплення Криму було порушенням міжнародних домовленостей, шкідливим порушенням міжнародних домовленостей тому, що Будапештський меморандум про нерозповсюдження ядерної зброї і ті фундаментальні домовленості, в яких тоді брала участь Росія, вони важливіші. Я вважаю, що стратегічно те, що зроблено з Кримом, і вже не кажучи про Україну, це завдасть великої шкоди Росії. Ми практично не знайшли нічого, крім величезної сорокамільйонної країни, де населення тепер нас ненавидить», – сказав Навальний.

Війну в Україні почав Путін – Навальний
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Головні претензії критиків Навального стосувалися його висловлювань з приводу повернення Криму і порівняння з бутербродом.

Соромно за країну –​ Навальний

«Проблема Криму, це проблема, яку не можна вирішити швидко. Його не можна просто повернути. Проблема Криму повинна вирішуватися передусім через проведення референдуму, якого там не було. Те, що там було, я не вважаю референдумом», – наголосив Навальний.

Глава фонду боротьби з корупцією не обійшов увагою і світовий корупційний скандал у ФІФА. Його колізії стосуються, в тому числі і Росії, де в 2018 році пройде чемпіонат світу з футболу. Російська влада відстоює у цьому скандалі абсолютно однозначну позицію.

«Путін захищає Блаттера зрозуміло чому. Я на жаль, в цьому сенсі відчуваю сором за свою країну, якщо ми брали участь в корупції і купували чемпіонат світу. Нам потрібно боротися з корупцією. Я гадаю, що, звичайно, після цих скандалів і того, що сталося, ФІФА чекає реорганізація. І позиція спонсорів ФІФА, які, починаючи від Кока-Коли і Макдональдса, сказали, що вимагають змін та інших етичних стандартів, всіх, звичайно, до цього підштовхне», – сказав Навальний.

Вже відомо, що Nike, Adidas, Coca-Cola і Visa заявили, що готові переглянути свої контракти з ФІФА.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG