Доступність посилання

ТОП новини

КЗЖ закликає українську владу забезпечити вільне мовлення «Інтеру»


Комітет захисту журналістів (КЗЖ) закликає українську владу дозволити телеканалу «Інтер» продовжити мовлення і розслідувати чому його сигнал глушили.

«Ми закликаємо українську владу дозволити «Інтеру» вільно мовити, а також зробити все можливе, щоб їхній сигнал не глушили», – заявила координаторка програм КЗЖ у Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова у п’ятницю, 29 травня.

28 травня мало відбутися засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Одним із запланованих питань був розгляд продовження ліцензії на право мовлення телеканалу «Інтер». Але у зв'язку з відсутністю кворуму вирішення питання перенесли на невизначений термін.

У прес-службі «Інтера» у четвер повідомили, що «усі документи на продовження ліцензії на право мовлення телеканалом були подані у встановлені терміни».

Також у прес-службі «Інтера» повідомили про глушіння їхнього сигналу.

«Наразі триває систематичне незаконне глушіння сигналу «Інтер», але правоохоронні органи досі нікого не притягли до відповідальності за ці злочини», – мовиться у повідомленні прес-служби каналу.

25 травня у МВС повідомили про початок досудового розслідування щодо телеканалу «Інтер» за двома фактами – перешкоджання професійній діяльності журналістів та зловживання владою.

У МВС уточнили, що у 1997 та 1999 роках невстановлені службові особи Фонду державного майна України, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили незаконну передачу у приватну власність 20% акцій телеканалу «Інтер», у результаті цього державі завдані збитки в сумі понад 800 мільйонів доларів США.

Також, зауважують правоохоронці, продовж 2010-2011 років невстановлені особи з числа засновників телеканалу «Інтер» вчиняли вплив на інформаційну політику журналістів телеканалу, зокремаздійснювали контроль за змістом інформації.

На початку 2013 року компанія GDF Media Limited Дмитра Фiрташа придбала Inter Media Group у K.H. Media Limited, яка належить Валерiю Хорошковському.

До медiагрупи Inter Mediа Group Ltd. входять телеканали «Iнтер», «Iнтер+», НТН, К1, К2, «Ентер», «Ентер-Фiльм», «Мега», «MTV Україна», а також iншi компанiї у сферi продакшн i маркетингу.

Телеканал «Iнтер» входить до трiйки найпопулярнiших телеканалiв України.

XS
SM
MD
LG