Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники перекрили рух диверсійної групи бойовиків біля Трьохізбенки – ДПСУ


©Shutterstock
©Shutterstock

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) на своєму сайті у неділю повідомляє про продовження бойовиками атак на українські блокпости, диверсійно-розвідувальну діяльність, один з останніх фактів якої був зафіксований напередодні поблизу Трьохізбенки на Луганщині. Про це йдеться на сайті відомства.

«Учора вночі на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Трьохізбенка» Луганського загону прикордонний наряд виявив диверсійно-розвідувальну групу терористів. Під час несення служби на лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями, прикордонники за допомогою тепловізора виявили групу осіб зі зброєю, у кількості 6 осіб, які приховано рухались у напрямку населеного пункту Трьохізбенка. По імовірній ДРГ, прикордонниками спільно з військовослужбовцями ЗСУ відкрили вогонь зі стрілецької зброї та АГС-17. У результаті злагоджених дій терористи змушенібули відступити за лінію розмежування в напрямку населеного пункту Красний Лиман», – йдеться в повідомленні.

За даними Держприкордонслужби, бойовики також обстріляли блокпости «Золоте» та «Майорське». Ніхто з українських військовослужбовців не постраждав.

Протягом минулої доби в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ трьох безпілотників бойовиків.

У збройному угрупованні «ДНР», що визнане в Україні терористичним, зі свого боку, заявляють про 28 обстрілів захоплених ним територій із боку українських силовиків протягом усієї попередньої доби.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG