Доступність посилання

ТОП новини

Москаль: на Луганщині бойовики обстріляли крайній український блокпост, постраждалих немає


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

У селі Родина Луганської області бойовики обстріляли крайній блокпост українських військових із протитанкової рушниці, ніхто не постраждав, повідомляє голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, обстріл стався ввечері 31 травня.

«Крайній блокпост у селі Родина – це єдина точка, через яку на Луганщині здійснюється пішохідний перехід з контрольованої Україною на окуповану територію. Під час обстрілу мирних жителів тут не було», – повідомили в прес-службі Москаля.

За повідомленням, 1 червня вранці бойові дії точилися в сусідній Катеринівці. О 5:50 український блокпост, розміщений на в’їзді в село зі сторони Золотого, обстріляли з мінометів і стрілецької зброї. Даних про постраждалих не надходило, йдеться в повідомленні.

Протягом 31 травня перестрілки між українськими військовими і бойовиками з Веселої Гори спалахували в місті Щастя в районі мосту через Сіверський Донець, йдеться в повідомленні. «Застосовувалася стрілецька зброя й автоматичні гранатомети. Житловий сектор міста залишився поза зоною ураження, ніхто з мирних мешканців та військових не постраждав. У Кримському, Трьохізбенці та Станиці Луганській (традиційно гарячі точки на лінії фронту в Луганській області) з учорашнього вечора до сьогоднішнього ранку бойових дій не було», – додали в прес-службі Москаля.

Сепаратисти звинувачують українських в обстрілі своїх позицій. У «ДНР» заявили про 30 обстрілів своїх позицій і заявляють про двох загиблих цивільних і п’ятьох поранених. Інформації від «ЛНР» немає.

XS
SM
MD
LG