Доступність посилання

ТОП новини

Регламентний комітет рекомендував Раді зняти недоторканність з Клюєва та Мельничука


Народний депутат Сергій Клюєв в залі засідань Верховної Ради, архівне фото
Народний депутат Сергій Клюєв в залі засідань Верховної Ради, архівне фото

Регламентний комітет Верховної Ради рекомендує парламенту розглянути подання про зняття недоторканності з народного депутата позафракційного Сергія Клюєва і депутата з групи «Воля народу» Сергія Мельничука.

Своїм рішенням комітет вніс зміни до висновків за поданнями про зняття недоторканності з Клюєва і Мельничука від 29 травня.

«Висновки щодо обґрунтованості й мотивації рішень ми виключили, залишили висновок щодо законності й рекомендували голові Ради внести на розгляд Верховної Ради», – заявив перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник з фракції «Народний фронт».

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що винесе на голосування це питання після отримання відповідного рішення регламентного комітету.

Минулого тижня регламентний комітет передав спікеру свої висновки з приводу подання Генпрокуратури щодо зняття недоторканності з двох депутатів. Тоді члени комітету визнали подання прокуратури щодо Клюєва законним, але не змогли визначитися, чи воно є достатньо обґрунтованим через брак доказів від ГПУ, а також підтримали подання про зняття недоторканності з Мельничука.

Сьогодні регламентний комітет повторно розглянув питання про зняття депутатської недоторканності з Клюєва та Мельничука. Перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник (фракція «Народний фронт») зазначив, що спікер парламенту Володимир Гройсман може внести на розгляд Ради це питання і без рішення регламентного комітету.

Також під час засідання Клюєв назвав політичною розправою розгляд регламентним комітетом питання про зняття з нього депутатської недоторканності, а Мельничук заявив, що звинувачення прокуратури проти нього надумані.

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з них недоторканності – йдеться про Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.

XS
SM
MD
LG