Доступність посилання

ТОП новини

Клюєва не випустили з України до Відня


Народний депутат Сергій Клюєв
Народний депутат Сергій Клюєв

Прикордонники в аеропорту Бориспіль заборонили позафракційному народному депутатові Сергію Клюєву вилетіти до Відня, повідомляє його прес-служба.

«Незаконна заборона на виїзд з країни позбавила мене права захисту і можливості донести свою позицію в офіційні органи ЄС з приводу мого переслідування в Україні. Вся країна була свідком ухвалення політично мотивованого, але абсолютно незаконного та необґрунтованого рішення Верховної Ради про згоду на притягнення мене до кримінальної відповідальності. Відразу після цього, без будь-яких правових підстав, влада обмежує мені свободу переміщення», – цитує слова Клюєва його прес-служба.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко повідомляє, що Клюєв хотів втекти з України.

«Після обіду прикордонники не випустили його у «Борисполі». Клюєв збирався до Відня, де зосереджені всі його активи і де знаходиться його будинок. За моєю інформацією, Клюєв хотів втекти із завтрашнього допиту, куди він запрошений для офіційного звинувачення. Слідчий Генпрокуратури збирається у четвер оголосити йому підозру. І відразу ж клопотати про запобіжний захід. Наскільки я знаю, вирішили обрати заставу», – написав Лещенко на своїй сторінці у Facebook.

Прикордонники і у Генпрокуратурі наразі цієї ситуації не коментують.

3 червня Верховна Рада України позбавила депутатської недоторканності Сергія Клюєва і дала дозвіл на його притягнення до кримінальної відповідальності на запит Генеральної прокуратури. Виконувач обов’язків генерального прокурора Володимир Гузир під час виступу у парламенті заявив, що Клюєва підозрюють за статтею «шахрайство» і «заволодіння бюджетними коштами».

Верховна Рада також надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Мельничука (група «Воля народу»).

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука депутатської недоторканності.

XS
SM
MD
LG