Доступність посилання

ТОП новини

Путін має право просити про використання військ за кордоном – Песков


Речник президента Росії Дмитро Песков
Речник президента Росії Дмитро Песков

Президент Росії Володимир Путін може скористатися своїм правом і попросити Раду Федерації надати дозвіл на застосування військ за кордоном, заявив його речник Дмитро Песков.

«Президент може скористатися будь-яким своїм конституційним правом. Це його право», – сказав Песков у четвер, 4 червня, відповідаючи на питання російських журналістів.

Ця заява прозвучала на тлі загострення ситуації на українському Донбасі. 3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

Чергові Мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконувалися, сторони конфлікту звинувачують один одного у порушенні Мінських угод.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG