Доступність посилання

ТОП новини

Представники угруповань «ДНР» та «ЛНР» визнали Донбас і Крим частинами України


Відзначення річниці так званого «референдуму», що його проводило угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним. 11 травня 2015 року
Відзначення річниці так званого «референдуму», що його проводило угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним. 11 травня 2015 року

Представники угруповань «ДНР» та «ЛНР» у запропонованих ними доповненнях до Конституції України визнають території Донбасу з особливим статусом «невід’ємною частиною України». Також текст, який оприлюднило просепаратистське «Донецкое агентство новостей», містить згадку про Крим і Севастополь як українські території.

У тексті «доповнень і змін «ДНР» і «ЛНР» до Конституції України» йдеться про те, що «окремі райони з особливим статусом (або їх асоціації) є невід’ємною складовою частиною України». Перелік міст і районів Донецької та Луганської областей, які мають отримати особливий статус, на думку представників угруповань, повинні бути визначені окремим законом України.

Також у додатках зазначено, що лідери сепаратистів Ігор Плотницький і Олександр Захарченко повинні зберегти за собою свої посади.

«Вищі посадові особи, які очолюють виконавчу владу, що діє на території окремих районів Донецької та Луганської областей на дату ухвалення цих змін до Конституції України, продовжують здійснювати свої повноваження до припинення цих повноважень у порядку, встановленому актами окремих районів з особливим статусом Донецької та Луганської областей», – ідеться в тексті.

Наприкінці травня прихильники угруповання «ДНР» ініціювали в інтернеті збір підписів з вимогою притягнути до відповідальності одного з ватажків цього угруповання Дениса Пушиліна, якого вважають зрадником. Обурення авторів петиції, розміщеної на російській платформі onlinepetition.ru, викликали заяви Пушиліна про готовність повернення Донбасу до складу України. Станом на ранок 9 червня під цією петицією зібрано 197 підписів.

XS
SM
MD
LG