Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа під Києвом. Живий блог

16 резервуарів охоплені полум’ям. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС. Відкрито провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Тіла трьох рятувальників знайшли на нафтобазі під Києвом – МВС

На нафтобазі БРСМ під Києвом знайшли тіла трьох рятувальників. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник МВС Артем Шевченко.

Cтаном на 17.00 стало відомо про двох загиблих.

У Державній службі надзвичайних ситуацій України повідомляють, що станом на 17:00 на нафтобазі «БРСМ-нафта» продовжують горіти лише три резервуари – один з маслом, два з пальним.

Решта резервуарів зруйновані, рятувальники зайшли на територію нафтобази і ліквідовують незначні осередки пожежі.

«Ті ємності, які горять, поки не можна гасити, оскільки в одній знаходиться масло, а там, де пальне – велика температура і важко підійти», – зазначають у службі.

Станом на 17:30 на місці пожежі здійснюється прокладання магістральних ліній, забезпечено підвіз води до місця пожежі, до ліквідації пожежі залучено близько 300 рятувальників та 45 одиниць техніки, додають у ДСНС.

За фактом загибелі двох людей під час пожежі на нафтобазі під Києвом відкрито кримінальне провадження - МВС

«За фактом загибелі людей під час пожежі на нафтосховищі у Василькові міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває», - йдеться в повідомленні.

Ще двоє вважаються безвісти зниклими.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заспокоює:

"Небезпека повторного вибуху мінімальна. Небезпека розповсюдження вогню на сусідню нафтобазу КЛО зупинена. Підстав для паніки та евакуації населення немає.
Екологи моніторять атмосферу - токсичних продуктів немає".

Схоже, що нафтобаза під Києвом не мала плану заходів на випадок аварії – Костенко

​Такий небезпечний об’єкт, як нафтобаза, мав би обов’язково мати план заходів із ліквідації надзвичайної ситуації, але схоже, що цього плану не було і нині рятувальники ухвалюють рішення по ходу аварії. Таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив колишній міністр навколишнього природного середовища та ядерної безпеки Юрій Костенко.

Він проводить паралелі з Чорнобильською АЕС, під час проектування якої, за словами Костенка, також не було розроблено плану із ліквідації надзвичайної ситуації.

«Сьогодні ми бачимо теж саме – один до одного. Рішення приймаються по ходу аварії. Я думаю, що там маса помилок, тому що вже згоріла техніка, вже постраждали люди»,зазначив Костенко.

Також він вважає, що рятувальники були не готові до ліквідації такої масштабної аварії.

«Кидається в очі практично відсутність фахової готовності тих служб, які займаються локалізацією такої масштабної пожежі. Вони демонструють безпорадність», – вважає Юрій Костенко.

Кореспондент Радіо Свобода Левко Стек повідомляє з місця події:

Значного перевищення вмісту токсичних речовин у повітрі Васильківського району немає, повідомляє завідувач санітарно-гігієнічного відділу районної СЕС Валентина Воробйова.

Моніторинг повітря проводиметься протягом наступних кількох днів.

ДСНС: погасити пожежу на нафтобазі під Києвом раніше ночі не вдасться

Виконувач обов’язків начальника головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Києві Валерій Борис заявляє, що пожежу на нафтобазі під Києвом вдалось локалізувати.

Проте у ДСНС зазначають, що погасити пожежу раніше ночі не вдасться.

Крім того, голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра повідомив, що евакуацію населення через пожежу не проводили, але для цього все готово.

Колишній заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан вважає, що пожежу міг розпочати власник нафтобази Едуард Ставицький.

"Я б акцентував увагу правоохоронців не на причині загоряння, а на тому, чи застраховане це майно, на яку суму, і в якій страховій компанії. Коли майно горить, важливо подивитися розмір страхових виплат у разі його втрати", - написав Корбан у Facebook.

Журналіст Радіо Свобода Левко Стек повідомляє з місця подій:

Турчинов: ​Ситуація з пожежею на нафтобазі під Києвом перебуває під повним контролем пожежників

За словами секретаря РНБОУ Олександра Турчинова, голова штабу з питань ліквідації пожежі - керівник ДСНС Микола Чечоткін - доповів, що пожежники вже перейшли до локалізації пожежі безпосередньо на території нафтобази.

«Небезпеки для перекидання полум'я на військову частину та сусідню нафтобазу вже немає, тому Штаб прийняв рішення не проводити евакуацію людей з 10-кілометрової зони», - зазначив Турчинов.​

Журналіст Радіо Свобода Левко Стек з місця подій:

Відео з місця подій від Міністерства внутрішніх справ

Із безпілотника видно, що пожежа на нафтобазі далі не поширюється – журналіст Радіо Свобода

Пожежа на нафтобазі не поширюється на прилеглі території. Про це можна судити із відео, знятого за допомогою безпілотника, повідомляє кореспондент Радіо Свобода Левко Стек.

«Близько підійти до пожежі неможливо, довелося запускати безпілотники. З безпілотника, з кількох сотень метрів видається, що подальшого поширення пожежі на сусідні території немає», – сказав Левко Стек.

За його словами, виглядає, що ситуація під контролем.

Мінекології рекомендує жителям прилеглої до палаючої нафтобази території покинути її

Міністерство екології й природних ресурсів рекомендує жителям території, що прилягає пожежі на нафтобазі на Київщині, покинути її.

«Поради мешканцям: по можливості покинути територію поруч з нафтобазою в селища Глеваха. Якщо перебуваєте в домівках, не відкривати вікна та по можливості не виходити на вулицю», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У Мінекології зазначають, що ситуація на нафтобазі, де продовжується пожежа, повністю контрольована і явної загрози для життя людей немає, проте існує ймовірність повторення вибухів.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG