Доступність посилання

ТОП новини

Шкіряк: серед версій пожежі на нафтобазі – порушення правил безпеки і навмисний підпал


Рятувальинки намагаються загасити вогонь, 8 червня 2015 року
Рятувальинки намагаються загасити вогонь, 8 червня 2015 року

Слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта» під Васильковом на Київщині, повідомив радник голови МВС України Зорян Шкіряк.

За його словами, однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів. «Розглядаються також технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з’ясує слідство. Зараз достовірно встановити причину цієї трагедії неможливо. Пожежа триває», – цитує Шкіряка сайт МВС.

(Відео користувача Youtube)

Він додав, що на даний час рятувальників і техніку відвели з епіцентру займання, оскільки зберігається небезпека повторних вибухів.

«На жаль, можуть бути жертви серед бійців пожежно-рятувальних загонів. Поки що не має зв’язку з кількома рятувальниками. Шестеро бійців ДСНС з різними ступенями опіків доправлені до лікарень», – написав Шкіряк.

Він додав, що протягом останніх 12–15 годин «були залучені усі сили і засоби, щоб протистояти вогняній стихії», зокрема, підрозділи ДСНС і Нацгвардію.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спершу рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. Сьогодні вранці, за даними ДСНС, горять 16 резервуарів. Сьогодні ж на місці пожежі стався вибух.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що вчора від вогню постраждали чотири співробітники нафтобази, один із них згодом помер у лікарні. Голова МВС Арсен Аваков раніше повідомив, що після вибуху зв’язок був втрачений із двома рятувальниками.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

XS
SM
MD
LG