Доступність посилання

ТОП новини

Кримський татарин тиждень голодує на Майдані в Києві


Сервер Абібулаєв
Сервер Абібулаєв

У Києві 56-річний кримський татарин, вимушений переселенець Сервер Абібулаєв вже тиждень голодує на Майдані проти «безладу влади».

Як повідомив чоловік кореспондентові проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», так він сподівається достукатися до керівництва країни.

За його словами, коли він став переселенцем на материковій Україні, йому нічого їсти і ніде жити.

«З 1 червня я не вживаю їжі. Мені державна допомога повинна бути виписана як інвалідові другої групи, але вони її не видають. Пенсія теж поки не прийшла. Тому мені нічого їсти. А 3 червня до мене прийшов охоронець в гуртожиток, де я існував, не жив, – це слово тут не можна застосувати. Каже: «Так, бородатий, не вийдеш до дванадцяти годин і не покинеш гуртожиток – ми тебе викинемо», – розповів Абібулаєв.

За його словами, про своє голодування він повідомив столичну владу.

«Приїхав в КМДА і написав заяву: «У зв’язку зі злочинною бездіяльністю Міністерства соціальної політики і безладдям Маслака – коменданта гуртожитку, – оголошую безстрокове голодування. Буду перебувати цілодобово на майдані Незалежності», – розповів він.

Комендант заперечує звинувачення на свою адресу, пояснює виселення відмовою переселенця укладати договір на проживання з оплатою.

«Його ніхто не виганяв. Я просив, щоб він уклав договір на проживання, але він в категоричній формі відмовився здійснювати будь-яку оплату. У нього одна-єдина мета – отримати в Києві або Броварах квартиру», – сказав «Крим.Реалії» адміністратор гуртожитку, з якого виселили Абібулаєва, Олександр Маслак.

Абібулаєв заявляє, що він неодноразово звертався до Міністерства соціальної політики України з проханням надати житло, але ніякої допомоги йому там не запропонували.

Міністр соціальної політики Павло Розенко вважає претензії кримчанина до його відомства безпідставними. Він запевнив, що кошти на оплату житла та комунальних послуг виділяють, тому проблем з рахунками у нього не повинно бути.

«Він може звернутися не до Міністерства соціальної політики, а у відповідні соціальні служби свого міста за місцем своєї реєстрації, і йому зобов’язані допомогти», – сказав у коментарі для «Крим.Реалії» Розенко.

За даними Мінсоцполітики України, станом на 8 червня кількість переселенців з Донбасу і Криму – 1 мільйон 331 тисяча осіб. Раніше лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявляв, що після окупації Криму Росією півострів вимушено покинули 35000 людей, половина з яких – кримські татари.

XS
SM
MD
LG