Доступність посилання

ТОП новини

Суд: запобіжний захід депутатові Мельничуку – застава у 300 мінімальних зарплат


Сергій Мельничук, архівне фото
Сергій Мельничук, архівне фото

Печерський районний суд Києва обрав пізно ввечері в середу як запобіжний захід для народного депутата Сергія Мельничука, колишнього командира добровольчого батальйону «Айдар», заставу на суму у 300 мінімальних зарплат, що становить 365 тисяч 400 гривень.

Адвокат Сергія Мельничука Ігор Мельник наголосив, що сума застави завелика для його підзахисного. «Така сума є необґрунтованою. Звертаю увагу на те, що Мельничук є командиром батальйону «Айдар», а не бізнесменом. Верховною Радою видано документ про доходи Мельничука, що він за півроку отримав 38 тисяч 676 гривень і сплатив із цієї суми податок 5 тисяч 447 гривень», – сказав Мельник.

Окрім виплати застави, існують і обмеження в пересуванні, зауважив сам Сергій Мельничук. «Мене обмежують у пересуванні по Києву. Тепер мене не пустять у Верховну Раду. У мене відбирають паспорти, і протягом 5 днів я повинен внести заставу в розмірі 300 тисяч», – сказав депутат. Він також вважає, що таке рішення суду обмежує його права як народного депутата.

Суд обирав запобіжний захід для Мельничука в закритому режимі, як і клопотала прокуратура.

3 червня Верховна Рада надала згоду на притягнення народного депутата Сергія Мельничука (група «Воля народу») до кримінальної відповідальності, знявши з нього депутатську недоторканність.

12 травня генеральний прокурор Віктор Шокін повідомляв, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Ради подання про зняття депутатської недоторканності з Сергія Мельничука, а також із Сергія Клюєва. Мельничука, зокрема, звинувачують у бандитизмі.

Наприкінці березня Генеральна прокуратура інформувала, що підозрює Сергія Мельничука, колишнього командира добровольчого батальйону «Айдар», у залученні бійців «Айдару» до викрадення директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Мельничук тоді заперечив причетність до цього.

XS
SM
MD
LG