Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: уранці на нафтобазі під Києвом стався вибух 2 ємностей


Пожежа на нафтобазі під Києвом, 10 червня 2015 року
Пожежа на нафтобазі під Києвом, 10 червня 2015 року

У Державній службі надзвичайних ситуацій повідомляють, що о 10:15 на нафтобазі у Васильківському районі на Київщині стався вибух двох ємностей, проте загрози розповсюдження вогню в бік нафтобази KLO, військової частини немає.

За даними відомства, станом на 11:00 на нафтобазі горить 3 ємності об’ємом 800 кубічних метрів, зранку, зауважують у ДСНС, горіла 1 ємність.

Також наразі завершується гасіння 13 ємностей об’ємом 50 кубічних метрів, які вибухнули вчора ввечері.

«Горіння 3 ємностей контрольоване. Загрози розповсюдження вогню в бік нафтобази KLO, військової частини немає. Постійно здійснюється спостереження та моніторинг ситуації, працює три бойові дільниці. Ми контролюємо 50% території нафтобази. Наразі розпочалося відкачування нафтопродуктів з ємностей, що вціліли і підтікають», – повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Він також зазначив, що пінна атака наразі не проводиться, у зв’язку з тим, що є загроза чергового вибуху.

На даний час пожежники продовжують гасити вогонь, який спалахнув на нафтобазі «БРСМ-нафта» 8 червня у другій половині дня. У результаті пожежі загинуло 4 людини. За даними МОЗ, десять постраждалих досі перебувають у лікарнях, чотирьом надали амбулаторну допомогу. Доля ще однієї людини, залізничника, наразі не відома.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

У МВС розглядають кілька версій причин масштабної пожежі на нафтобазі «БРСМ-нафта»: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал. Згодом у міліції повідомили, що, за результатами попереднього слідства з’ясували, що комплекс споруд для зберігання, перевантаження, відпуску нафти і нафтопродуктів, що належить компанії «БРСМ-нафта», був зведений без оформлення дозвільних документів і не вводився в експлуатацію належним чином.

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG